Shutterstock.com / SeventyFour

Schrijver kiest na lang wikken en wegen zichzelf als thema voor debuutroman

‘Ik vind dit onderwerp zelf gewoon het meest interessant’

Het is al heel lang de droom van Femke (26) uit Amsterdam: een boek schrijven. Een geschikt thema was echter zomaar niet gevonden, een interessante verhaallijn ook niet. Na lang wikken en wegen is ze eruit: haar debuutroman gaat over zichzelf.

“Ik vind dit onderwerp zelf gewoon het meest interessant”, legt Femke uit. “Ik heb nagedacht over belangrijke maatschappelijke vraagstukken, maar uiteindelijk moet je schrijven over wat je écht bezighoudt. In mijn geval ben ik dat.”

Terwijl ze werkt aan haar eerste boek, vult Femkes hoofd zich ook al met ideeën voor het volgende. “Dat wordt iets heel anders, maar wel met mijzelf als kern. Ik verwacht dat dit thema een rode draad wordt in mijn oeuvre. Het is iets waar ik van vind dat ik er echt wat over te melden heb.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“De droom van Femke (26) uit Amsterdam” lijkt mij niet interessant, want dromen vergeet men snel en Amsterdam is al veel te veel in boeken, tijdschriften en De Speld uitgemolken.

Reageer