Kwalijk: Nederlandse bevolking spande samen om VVD en D66 regeringsmacht te bezorgen

Kwalijk: Nederlandse bevolking spande samen om VVD en D66 regeringsmacht te bezorgen

Het heeft er alle schijn van dat de Nederlandse bevolking onderling heeft bepaald dat de VVD en D66 de grootste partijen van Nederland zouden worden. Als het inderdaad waar is dat miljoenen Nederlanders hebben samengespannen om juist deze twee partijen regeringsmacht te bezorgen, straalt dat bepaald niet goed af op het Nederlandse volk, zo oordelen verontruste politici.

“We zitten in een tijd dat vertrouwen en transparantie ontzettend belangrijk zijn. Dan is handjeklap en het sluiten van schimmige dealtjes om een machtsvacuüm intact te houden niet wat we nodig hebben. Het volk laat zich direct al weer van zijn elitaire kant zien en dat kunnen we nu juist niet gebruiken”, vindt Lilianne Ploumen.

De fractieleider van de PvdA, die de dupe lijkt te worden van eventuele samenspanning, zegt dat het er wel alle schijn van heeft dat het volk moedwillig de VVD en D66 aan de macht heeft geholpen. “Vier miljoen Nederlanders hebben hun stem uitgebracht op partijen die niet zoveel op hebben met de rechtsstaat of die er geen probleem mee hebben samen te werken met zulke partijen. En nu doen we allemaal alsof we verbaasd zijn. Je moet toegeven: dat is heel raar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, de nederlandse bevolking is voor een groot deel onbekwaam om een fatsoenlijk parlement te kiezen, dus wat kan je daarvan verwachten ?

Reageer
gravatar

Met corona en wat terrorisme als excuus kunnen we mooi een politiestaat oprichten. Nog een rekeningrijden volgsysteem erbij. Even nog wat tips bij vriend Xi Jinping vragen.