Source: YT /  Hovedredningssentralen Sør-Norge

Stuurloos Nederlands vrachtschip ontkent metafoor te zijn

“Ik ben géén metafoor!” Die boodschap probeert een stuurloos Nederlands vrachtschip wanhopig over te brengen nu het dreigt te kapseizen voor de Noorse kust. Reddingswerkers komen niet in actie omdat ze denken dat het schip slechts dient als beeldspraak voor de situatie in de Nederlandse politiek.

“Ik ben echt in nood, ik dreig te vergaan”, brult de Eemslift Hendrika tussen de golven van achttien meter hoog, maar de Noorse kustwacht is niet onder de indruk. “Laten we even de tijd nemen om de rust te herstellen”, grapt een medewerker. Hij kijkt naar de verschoven vracht waardoor het schip in de problemen kwam. “Het moet nu over de inhoud gaan”, grinnikt hij.

“Mijn motoren hebben het begeven”, zucht het schip. De medewerker haalt zijn schouders op. “Het motorblok van VVD, D66 en CDA was toch niet zo stabiel.” Hij roept de hulptroepen terug. “Overduidelijk een metafoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Politici hebben de gemeenschappelijke eigenschap geen druppel verstand te hebben van motorblokken, maar er wel over ouwehoeren. Dat geldt overigens ook voor windmolens. Sla daarom hun amateuristisch gezever in de wind.

Reageer
gravatar

Het lijkt me duidelijk dat ik ook de lijstrekkersrol van Mark moet overnemen. Dan ben ik de grootste partij en kunnen we weer lekker verder. Mark, laat de sleutels van het torentje maar gewoon op de deur steken.

Reageer
gravatar

Mark, doe dat a.u.b. niet! Met de sleutel in het slot is de kans op een grote ramp heel groot. Thierry Wilders kan dan namelijk ook naar binnen glippen.