Source: PowNed

Bewoners tekenen massaal protest aan tegen komst gereformeerde kerk in de wijk

In Bovenkarspel is veel te doen over de plannen voor de komst van een gereformeerde kerk. Honderden bewoners hebben al protest aangetekend tegen de bouw van het gebedshuis in hun wijk. Mensen zijn bang dat de kerk tot grote overlast zal leiden.

Op spandoeken die zijn opgehangen op de plek waar de kerk zou moeten komen zijn leuzen te lezen als ‘Niet in mijn achtertuin’, ‘Hier is geen plek voor gereformeerd tuig’ en ‘Tien geboden in je broekje’. Ook zijn er hoofden van lammeren gespiest op een hek. De weerstand lijkt de gemeente echter niet te weerhouden van het doorvoeren van de plannen, wethouders beroepen zich op de vrijheid van godsdienst.

Bovenkarspelaar Bert Hogenkamp is een van de bewoners die protest aantekende. “Van mij moet iedereen kunnen geloven wat hij wil hoor, maar dat tuig hoef ik hier niet te hebben”, spreekt hij zijn zorgen uit. “Het is gewoon een garantie voor problemen. Laat ze dat bidden maar lekker thuis doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat doen ze anders nooit.
Zal wel ANTIFA zijn geweest!

Wist u trouwens wat er allemaal in abortusklinieken gebeurt?!
Het maar goed dat De Heere ons als gezanten stuurt om die gevallen vrouwen voor onheil te behoeden!

Reageer
gravatar

Ik vind de vrije toegang tot kerken heel belangrijk. Dat gaf mij en collegae de kans om gelovigen flink bestraffend toe te spreken over het overschrijden van de corona-maatregelen in de kerk. Ik heb in jaren niet zo genoten.

Reageer
gravatar

Is het misschien een goed idee dat we massaal Pasen boycotten? Dus; geen paasontbijt, paasbrunch of paasdiner!

Dat zal die coke snuivende christelijke hooligans leren! “Gott ist tot”.

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Heel Bovenkarspel is normaal gesproken het hele Paasweekend stomdronken vanwege Kermis. Pasen wordt dus normaal gesproken al geboycot danwel geheel vergeten in Bovenkarspel. Goed als de rest van Nederland solidair met Bovenkarspel ook het hele Paasweekend stomdronken doorbrengt.