Source: DHVN

Baudet wil komende jaren regeren met de media

Forum voor Democratie ziet het niet zitten om een coalitie te vormen met de politieke partijen VVD en D66. Partijleider Thierry Baudet wil de komende jaren liever samenwerken met verschillende mediapartijen, zoals de NPO en RTL.

Volgens Baudet is er sprake van een natuurlijke alliantie: “Als je kijkt naar ons beider belang, is het niet meer dan logisch dat we de komende jaren samen optrekken. Wij hebben allebei ophef en relletjes nodig om er zelf beter van te worden. Op hoofdlijnen zijn we het denk ik snel eens. Natuurlijk moeten we kijken hoeveel interne ruzies er nodig zijn om de doelstellingen te halen, maar daar komen we wel uit.”

Er zijn nog wel wat beren op de weg. RTL was de grote verliezer bij de verkiezingen en zegt het daarom nu niet logisch te vinden om zich nu aan te sluiten bij het motorblok van Baudet en de NPO. Insiders zeggen dat ze bij RTL op die manier hun huid duur proberen te verkopen. Er zijn geruchten dat directeur Peter van der Vorst eist dat Baudet de komende jaren maar liefst vier keer wegloopt bij Jinek. Onduidelijke is welke cabaretiers hiervoor worden ingezet.

De NPO laat weten vooral met Forum te willen samenwerken met luchtige rubriekjes waaraan iedereen zich kan ergeren en wat Baudet linkse oppervlakkige troep kan noemen. De NPO heeft als wisselgeld nog stamelende optredens van Henk Bleker bij WNL.

Baudet verwacht dat het allemaal goedkomt: “Forum voor Democratie en de media hebben allebei dezelfde vijand: nuance. We gaan elkaar zeker vinden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *