The Washington Post

Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen

De Israëlisch-Britse kookboeken-superster Yotam Ottolenghi ligt hevig onder vuur: hij heeft bekend dat de helft van de ingrediënten die in de recepten in zijn populaire kookboeken staan verzonnen zijn. “Het begon een beetje als een grapje, en daar ben ik eigenlijk nooit uit gekomen”, bekent een berouwvolle, maar ook strijdvaardige chef. 

“Ik had eigenlijk ook wel gedacht dat mensen het zouden begrijpen. ‘Nigellazaad’, hallo, dan snap je toch ook wel dat dat niet iets is? Dat dat een verzonnen zaad is?“, zegt Ottolenghi. “Maar goed, ik had beter moeten weten. Het spijt mij. Of ja, spijt, ik vind het toch ook moeilijk om alle schuld op mijzelf te laden. Hallo: ‘geelwortel’, dat heb ik natuurlijk uit mijn eigen bolle reet gezogen. Net als kardemompeulen. Ja, kardemom, dat bestaat, maar kardemompeulen? Móchten die al bestaan, dan is dat puur toeval. Zelf heb ik in ieder geval ook geen idee waar je die zou kunnen kopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lijkt me overduidelijk dat dhr. Ottolenghi gecancelled dient te worden. “Nigellazaad” is overduidelijk een sexuele toespeling naar collegakok Nigella Lawson. #metoo

Reageer
gravatar

Voor een kookboek van Yotam Ottolenghi met het recept van overheerlijke biggentjesklapjes gegaard in kreuzelsaus met kneel en kersenpitmuskaat moet je niet bij Bruna in Emmen zijn en al evenmin bij Bol.com. De schrijver is joods en joodse mensen mogen varkensvlees bereiden noch eten en al evenmin erover schrijven.

Reageer
gravatar

Nu een onbekende lezer het over kennissen heeft, willen wij voorstellen aan de directie van dit medium om naast Vage Kennis ook Woke Acquaintance in te voeren. U zou daarmee onder anderen Corrie van Hiernaast een groot plezier doen en de redactie ook een beetje, denk ik.