De eerste exitpoll van De Speld

Het is zover, we zijn aan het aftellen tot de eerste exit poll van De Speld. Wij hebben mensen bij stembureaus gevraagd op wie ze hebben gestemd. En zo komen we bij de eerste echte projectie van de verkiezingsuitslag.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe gaat zo’n “exitpoll” van de De Speld in zijn of haar werk?

Het woord poll kan worden vertaald als peiling en exit als uitgang. Nee, nee, niet de uitgang van kiezers wordt peilt, maar hun vervoersmiddel, kleding, polshorloge, merk van mobieltje, haardracht, geschatte ouderdom, huidskleur en gezichtsuitdrukking aan de uitgangen van stembureaus. Aan de hand daarvan schat het peperdure bureau dat de De Speld heeft ingehuurd, welke partij de zorgvuldig gekozen kiezers hebben gekozen.

Reageer