Merlijn Doomernik, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons / Andrea Hanks - The White House from Washington, DC, Public domain, via Wikimedia Commons

Jesse Klaver minder populair: is hij de Nederlandse Justin Trudeau?

De populariteit van Jesse Klaver lijkt niet meer wat het geweest is. In de peilingen lijkt GroenLinks een aantal zetels te verliezen en kiezers laten vaker weten ‘wel GroenLinks te willen stemmen, maar niet op Jesse Klaver’. Dat roept de vraag op: is hij onze Nederlandse Justin Trudeau?

“Ze lijken zo op elkaar!“, zegt politicoloog Hester de Groeve. “Die nonchalante kledingstijl, de bruine krullen, de idealen, die manier waarop ze alle hoge verwachtingen van 2017 niet vast weten te houden. En die aanstekelijke lach natuurlijk! Het zijn net broertjes.”

Ook de internationale media zijn de bijzondere overeenkomsten opgevallen. “Vergeet Justin Trudeau, deze Nederlandse politicus is ook niet meer de grote belofte die hij vier jaar geleden was”, kopt Mashable. Time: “The Dutch Daddy Trudeau: ook in Nederland hebben ze een gevallen politieke rockster.”

Klaver zelf laat in een interview weten de vergelijking niet te zien. “Hij is gespierder dan ik”, grapt hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *