NOS

Stemmer die twijfelt tussen GroenLinks en Bij1 hoopt beslissing te maken bij derde debat Rutte-Wilders

Ines weet nog niet op wie ze wil stemmen. Al maandenlang zweefde de Utrechtse tussen GroenLinks en Bij1. Maar vanavond zal ze de knoop doorhakken, want dan is het derde debat tussen Rutte en Wilders.

“Ik ben van huis uit een GroenLinks-stemmer”, legt Ines uit. “Ik vind het nog steeds een sympathieke partij, maar Klaver staat me niet zo aan. Wat mij betreft is die man te druk bezig met zijn beeldvorming. Maar we zullen zien vanavond: wie weet zal het gehits van Wilders tegen moslims en de EU me vanavond wel overtuigen om op de nummer 10 van de GroenLinks-lijst te stemmen. Die partij heeft natuurlijk een hoop goede mensen.”

Ines hoopt dat het debat tussen de twee rechtse voormannen haar ook zullen helpen de voors en tegens van een stem op Bij1 tegen elkaar af te wegen. “Sylvana Simons in de Kamer, dat zou fantastisch zijn. Eindelijk ook een straatvechter van linkerzijde. Maar Bij1 heeft zich natuurlijk nog niet bewezen: het kan zomaar gebeuren dat zo’n nieuwe partij aan ruzies ten onder gaat en niets voor elkaar krijgt. Dat zou dan zonde geweest zijn van m’n stem. Of moet ik me daar niet door laten leiden? De vorige twee keer dat Rutte tegenover Wilders zijn cassettebandje over het coronavirus afspeelde twijfelde ik nog, maar ik denk dat ik vanavond de beslissing kan maken. Driemaal is scheepsrecht.”
Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb de boeken er nog eens op nageslagen maar Wilders staat dus helemaal niet op de lijst van bij1. Dat heb je met al die nieuwe gezichten. Er zou eigenlijk een partij moeten zijn die zegt: “weg met nieuwe gezichten, alleen nog plucheklevers van de Haagse kliek.”