thodonal88 / Shutterstock.com

Alles is nog mogelijk: meeste kiezers zijn er nog niet uit waar hun stempas ligt

‘Ik geef meerdere plekken een goede kans’

Over een week zijn de Tweede Kamerverkiezingen en alles lijkt nog helemaal open te liggen: een grote meerderheid van de kiezers (69%) is er nog niet uit waar hun stempas ligt. Dat blijkt uit de meest recente peiling van Maurice de Hond.

“Je ziet dat veel mensen twijfelen”, licht De Hond zijn peiling toe. “Veel mensen geven aan de zolder als mogelijke plek te overwegen. Aan de andere kant zie je ook een grote groep kiezers die zegt: hey, misschien ligt die stempas wel gewoon onder die stapel kranten. Veel mensen weten het gewoon nog niet. Alleen dat gegeven maakt deze verkiezingen natuurlijk al superspannend.”

De Hond verwacht dat er de komende week nog het nodige gaat schuiven. “Veel mensen maken pas op het allerlaatste moment de beslissing. Die gaan dan uiteindelijk toch voor de keukenla in plaats van de boekenkast.”

Sterre van den Ham uit Breda is zo’n kiezer die het nog niet helemaal zeker weet. “Ik deed eigenlijk bij elke verkiezing hetzelfde. Maar de laatste weken geef ik meerdere plekken een goede kans. Al sluit ik niet uit dat het uiteindelijk toch weer de meterkast wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit onderzoek is gebleken dat de grote meerderheid van de kiezers babyboomers zijn. Die gasten zuipen iedere dag een fles wijn leeg. Logisch dat ze niet weten waar hun stempas is.

Wijnen wijnen wijnen!

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Leo, je weet best wat mij irriteert. Jij weigert je te laten testen bij de GGD. Buurman Jan is deze maand al zeven maal negatief getest. Ik denk dat ik maar bij Jan ga wonen, hij is veiliger