Chaay_Tee / Shutterstock.om

Als je vandaag één ding leest, kan het beter niet dit artikel zijn

Als je vandaag besluit één ding te lezen, dan raden we je aan om dit even over te slaan. Dit gaat namelijk over een hondje dat soms zo moe is dat ze binnen vijf minuten in slaap valt, en hoewel dat ook zeker leuk is om te horen, zou het zonde zijn als je daardoor een essay over een belangrijk actueel onderwerp moet missen.

Dit artikel gaat over het hondje van onze collega Jolanda, dat, zoals we al een beetje verklapten, na een lange dag wandelen en kwijlen soms zo moe is dat het in een minuut of vijf in dromenland is, en dat was het. Op zich de moeite om te lezen, maar ook weer niet zo erg de moeite als je bedenkt dat je vandaag maar één ding leest. Als ze eenmaal slaapt heeft ze trouwens haar ogen altijd dicht en wordt ze soms pas úren later wakker. 

Nogmaals: het is een ontzettend grappig hondje maar het verhaal is eigenlijk alleen leuk als je het hondje kent. Als je vandaag echt maar één ding leest, raden we je toch aan om een belangrijk essay te lezen, bijvoorbeeld dat ene stuk in de Groene Amsterdammer over online haat tegen vrouwelijke politici. Dat is een belangrijker onderwerp dan het hondje van Jolanda, dus als je je vandaag beperkt tot één artikel is het (voor jezelf en voor de wereld) echt beter als je zo snel mogelijk stopt met dit artikel te lezen. Je hebt dit artikel nog niet uit, dus dat kan nog wel. Naar beneden afgerond is anderhalf artikel tenslotte één artikel.

Jolanda heeft het hondje trouwens geadopteerd uit het asiel. Ze zeggen wel eens dat geredde hondjes de liefste zijn, en we kunnen je vertellen dat dat voor het hondje van Jolanda helemaal op gaat. Als er trouwens andere thema’s zijn dan misogynie die je ook belangrijk vindt, is het natuurlijk prima dat je die ook leest. We zeggen niet: als je vandaag één artikel leest, laat het dan dat stuk in de Groene zijn. Als je liever de website van The Atlantic, de Leeuwarder Courant of El País opent – of, waarom niet, een papieren krant erbij pakt – en daar een artikel leest dat je interessant vindt, is dat natuurlijk helemaal prima. We zeggen alleen dat je dit stuk over Jolanda’s hondje beter niet kan lezen.

Jolanda’s hondje kan niet zoveel trucjes maar hij knuffelt heel graag met Jolanda en ze is altijd heel enthousiast als er bezoek komt. Ja sorry, maar nu gaan we er ook echt voor. Het leek ons echt verstandiger dat je je beperkte tijd niet steekt in een verhaal over een hondje dat je helemaal niet kent, maar de keuze ligt natuurlijk bij jou. Ze kwispelt dan altijd met zijn staartje en springt enthousiast heen en weer. Tegen mensen grommen doet hij nooit. Jolanda zegt wel eens: als er ooit ’s nachts iemand inbreekt zal Sibelius (want zo heet het hondje) mij waarschijnlijk wakker maken omdat hij luid blaffend met de inbreker aan het spelen is. Maar dan moet Sibelius natuurlijk wel wakker zijn want zoals we net hebben verteld is het nogal een slaapkop.

Ja, dat was het ja. Zonde eigenlijk als je bedenkt wat je in plaats hiervan had kunnen lezen, maar nu is het te laat. Als je morgen één ding leest, laat het dan in ieder geval niet wéér dit artikel over het soms slaperige hondje Siberius zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Corrie, waarom blijf jij mij steeds roepen? Als ik mij daarop aanwezig meld, volgt er nooit een reactie van jou. Blijft dus de vraag waar jij mij voor nodig hebt.

gravatar

Corries taal:
Jouw vaste prik voor Betrouwbaar.Comment.
Betekenis:
Als je dagelijks één reactie leest, kan het beter niet een van Corrie zijn.

gravatar

Loesepoes,
Ik hou zielsveel van jou. Dat weet je. Maar als je zo blijft doorgaan met gemene reacties, dan weet ik het zo net nog niet of ik de liefde voor jou nog wil doorzetten.