WNL

Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews deel 1: Geert Wilders

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart krijgen de lijstrekkers te maken met veel kritiekloze interviews. Dat kan een stuk beter, meent de redactie van De Speld. Daarom presenteren wij de reeks Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews. Vandaag deel 1: PVV-leider Geert Wilders.

Meneer Wilders, onwijs eervol dat u wilt meewerken. Veel media boycot u volkomen terecht omdat ze u niet naar de mond praten. Laat het ons weten als er per abuis toch een kritische noot in onze vraagstelling belandt.
Dank, dat zal ik doen.

Bijna alle andere partijen sluiten u bij voorbaat uit van regeringsdeelname. Dat is toch geen manier van doen, dat is toch ondemocratisch?
Het is een regelrechte schande!

Excuus, een regelrechte schande inderdaad.
Partijen die voor de verkiezingen al duidelijk maken dat ze niet met mij willen regeren en daarna voldoende stemmen krijgen om gezamenlijk een meerderheidscoalitie te vormen, negeren de wil van het volk.

Uw belangrijkste speerpunt is het terugdringen van de massa-immigratie. Is het niet zo dat we daarmee alle problemen in Nederland kunnen oplossen?
Nou, alle problemen is misschien wat overdreven, maar…

Heel veel dan.
Als u mij even zou laten uitpraten, dan had u dat antwoord gewoon gekregen. Heel veel problemen kunnen we wel oplossen. De woningnood bijvoorbeeld. De criminaliteit.

Dat zou geweldig zijn, geen criminaliteit. U krijgt vaak het verwijt racistisch te zijn, maar daar staat tegenover dat u twee ontzettend leuke poezen heeft. Kunt u daar iets over vertellen?
Er is niemand minder racistisch dan ik en Snoetje en Pluisje zijn inderdaad heel erg leuk. Ik noem ze de Wilderspoezen. U kunt ze volgen op Twitter.

Dat doen we al, met veel plezier! Dan hét grote thema van het moment, corona. U gunt Nederlanders dat ze weer lekker van het leven kunnen genieten terwijl dit kabinet ons opsluit. In maart vorig jaar riep u samen met Thierry Baudet nog het hardst om een lockdown. Als ze toen naar u geluisterd hadden was corona toch allang de wereld uit geweest?
Ik zal niet zeggen dat het de wereld uit was geweest, maar in Nederland hadden we het dan onder controle gehad.

Dan was er helemaal geen tweede en derde golf geweest en konden we elkaar alweer knuffelen. Ongelofelijk. Wij gaan zeker op u stemmen. Stemt u op uzelf of op een ander lid van uw partij?
Ik ben het enige lid van mijn partij.

Dat is waar ook, een heel verstandige keuze met mensen als Dion Graus.
Ik sta volledig achter de heer Graus. Dit interview begint toch op kritiek te lijken.

Dan maken we er heel snel een eind aan. Nogmaals ontzettend bedankt voor uw medewerking, we zien de factuur tegemoet.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk bij diversiteit vooral aan kleine en grote mannen en vrouwen. Eventueel ook aan zwarte, bruine, gele, rode en witte mensen, maar dat vind ik niet interessant. Die zijn er overigens ook bij asielzoekers, emigranten en vluchtelingen.

gravatar

De katten staan nummer twee en drie op de kieslijst van Geert Wilders. Als eigenaar van de PVV hebben zijn werknemers daarover geen discussie gevoerd. Ze zijn te bang voor ontslag op staande voet.

gravatar

Lieve tante Corrie,

Heeft u het relaas van Petra gelezen? Ik ben met haar eens. PVV is eigenlijk geen partij, maar een streng geleide politieke firma, waarin democratie ontbreekt.

Jouw jou liefhebbende neef Jan