VICE

Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews deel 6: Lilianne Ploumen

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart krijgen de lijstrekkers te maken met veel kritiekloze interviews. Dat kan een stuk beter, meent de redactie van De Speld. Daarom presenteren wij de reeks Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews. Vandaag deel 6: PvdA-leider Lilianne Ploumen.

Mevrouw Ploumen, het was voor ons vanzelfsprekend om u voor deze serie uit te nodigen en niet mevrouw Marijnissen van de SP. Het is evident dat de PvdA relevanter is, dus bent u welkom op dit podium.
Ik stel het op prijs, dank u wel.

Niemand heeft het meer over Lodewijk Asscher. Wat doet u zo goed?
Dat is altijd lastig om over jezelf te zeggen en ik heb ook nog steeds ontzettend veel waardering voor Lodewijk…

Wij ook hoor! Maar wij weten zeker dat ú geen 29 zetels gaat verliezen.
Die hoop heb ik ook wel.

U wilt de lasten voor het bedrijfsleven met 42 miljard verhogen. Ondernemers hebben het momenteel moeilijker dan ooit. Leeft u ook zo met hen mee?
Ja, ik vind het verschrikkelijk wat ondernemers in deze crisis overkomt. Het kabinet zou hen veel meer perspectief moeten bieden.

Wat kost een pak melk?
Gaan we nu echt dit soort spelletjes doen? Ik dacht dat dit een kritiekloos interview was.

Excuus, u zegt nogal vaak dat u de dochter van een melkboer bent, dus wij dachten… Laat maar. U heeft een breekpunt gemaakt van de verhoging van het minimumloon, iets wat bijna alle partijen, tot de VVD aan toe, in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Een duidelijk signaal dat met u niet te sollen valt aan de formatietafel?
In een fatsoenlijk en eerlijk land moet je van je werk kunnen leven. We zien nu dat werkende armen aan het einde van de maand niet rondkomen. Wij gaan dus alleen regeren als het minimumloon omhooggaat. Tegen partijen die dat ook willen, zeggen wij: hier valt niet over te onderhandelen!

Met uw beweging SheDecides heeft u oud-president Trump een hak gezet. U won er zelfs een prijs mee! Wat gaat u tegen Joe Biden doen?
Met SheDecides zamelen we geld in voor seksuele voorlichting en veilige abortus in ontwikkelingslanden. Ik verwacht eigenlijk dat president Biden het belang daarvan inziet en de fouten van zijn voorganger rechtzet.

Bent u voor een eerlijke toekomst, liefdevolle zorg en gelijke kansen?
Zeker.

Waar vind je dat nog! Mevrouw Ploumen, hartelijk dank voor dit interview. In de volgende editie: Lilian Marijnissen van de SP.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De prijs van melk hangt af van de winkel. Bij AH kost een literpak moedermelk van een Zaanse koe 0,95 euro. Bij de Duitse grootgrutters ligt de prijs van moedermelk van koeien uit andere streken enkele eurocenten lager.

Reageer
gravatar

De lekkerste melk is mamamelk van m’n eigen mama. En ik krijg haar melk zelfs helemaal gratis voor niets. Ik hoef er alleen een keel voor op te zetten. In deze tijd van corona is goed te weten dat mijn mama er niet voor naar de Lidl hoeft te gaan.