RTL Z

Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews deel 5: Wopke Hoekstra

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart krijgen de lijstrekkers te maken met veel kritiekloze interviews. Dat kan een stuk beter, meent de redactie van De Speld. Daarom presenteren wij de reeks Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews. Vandaag deel 5: CDA-leider Wopke Hoekstra.

Meneer Hoekstra, u was partner bij een geweldig bedrijf als McKinsey en de miljoenen lagen voor het oprapen. Toch deed u een stapje terug om zich in te zetten voor de publieke zaak. Zulke grootmoedige leiders heeft Nederland nodig! Wat fijn dat u nu met uw WW-voorstel bovendien een beetje inhoud in deze non-campagne heeft gebracht.
Je moet dat voorstel wel in zijn context zien, het hele verhaal.

Ook zonder dat verhaal vinden we het schitterend, hoor. U verwijt de VVD tien jaar van gebroken beloftes. Kunnen we erop vertrouwen dat u deze belofte waarmaakt?
Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren met de arbeidsmarkt. Na de verkiezingen zullen we daar hopelijk in de formatie goede gesprekken over hebben, in een breder perspectief, waarbij het volledige rapport van de commissie-Borstlap in samenhang beschouwd moet worden.

Nu doorpakken dus!
Precies.

”Weet u, uiteindelijk zijn we bij het CDA één team en Pieter Omtzigt.”

U verving op het laatste moment Hugo de Jonge als lijsttrekker. Iedereen weet dat hij er een potje van zou hebben gemaakt en fout op fout zou hebben gestapeld. Hoe blij is het CDA dat u het heeft overgenomen?
Weet u, uiteindelijk zijn we bij het CDA één team en Pieter Omtzigt. Ik kijk liever niet terug, of vooruit.

Mark Rutte is vrijgezel, u heeft een gezin. Zou u een betere premier zijn?
Ik geloof inderdaad dat ik een betere premier zou zijn, anders zou ik hier niet aan begonnen zijn.

U bent vergeten ‘Liselot’ te zeggen.
U heeft gelijk, dank voor de herinnering. Liselot.

Prachtig. Wilt u nog iets in de camera zeggen?
Ik zie geen camera.

Nee, maar we hebben er hier vast wel ergens één liggen.
In dat geval: graag.

Uitstekend, dan gaan we dat in orde maken. Meneer Hoekstra, het lijkt erop dat u geen uitglijders heeft gemaakt in dit interview, maar we zullen het voor de zekerheid nog even langs uw voorlichters sturen. Wij zullen hun wijzigingen ongezien overnemen.
Dat is heel attent. Ik wil de bijstand afschaffen. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De CDA, benevens CU en SGP behoren zich NIET met onze politiek te bemoeien. In onze grondwet staat toch duidelijk de scheiding van kerk en staat. Met andere woorden beiden mogen zich niet met elkaar bezig te houden.
bemoeien.

Reageer
gravatar

Loesepoes, daarom wil ik dat je niet meer met een vergiet op je hoofd de straat opgaat. Dat jij achter de voordeur de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster belijdt, is al erg genoeg.

gravatar

Leo, dat ik met een vergiet op naar de plaatselijk Kerk van het Vliegend Spaghettimonster ga, is mijn zaak. De Noedelige Oppermeester pastafarian Bobby Henderson heeft een oogje op mij. Ik denk dat ik op zijn seksuele toenadering inga, als je zo vervelend blijft doen.