Jules van Iperen / Shutterstock.com

Horeca geeft gewone burgers trap na: terras open, maar je wordt niet bediend

Overal in het land zijn vandaag de terrassen open. Maar: als je gaat zitten, word je niet bediend. Waarom geeft de horeca de gewone Nederlander zo’n gemene trap na?

De 44-jarige developer Helmer uit Maartensdijk snapt er niks van. “Ik had vandaag een dag vrij en hoorde dat de terrassen open waren. Eindelijk is er weer eens iets te doen dacht ik. Maar na 12 kilometer fietsen zit ik nu aan een tafel waar niks gebeurt. Ik had me erop verheugd. Waarom wil de horeca mij zo pijnigen?”

Ook de 24-jarige tandartsassistente Samira is vandaag voor niks naar het centrum getrokken. “Kijk: we hebben het allemaal zwaar, met dat thuiswerken enzo. Maar dat kan geen reden zijn om brave burgers te gaan pesten met een schijn-opening. We zitten samen in deze crisis, we moeten er samen weer uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar je ontbeert op jouw balkonnetje wel de gezelligheid van jouw stamkroeg en dat is ook wat waard, toch?
Tegen wie moet je op jouw balkonnetje darten, kaarten of biljarten? Denk ook eens aan het buiten roken met mederokers om gezellig te ouwehoeren over het rookverbod, de pandemie en dit artikel in De Speld. Nou dan.

gravatar

Rutte is vergeten te commanderen dat opgezette terrassen alleen mogen worden bezet door maximaal twee mensen op een afstand van anderhalve meter. Drinkwaren kunnen bij de deur van horeca-ondernemer worden afgehaald als vier uur van tevoren daarover een afspraak is gemaakt.

Reageer