NOS

Nieuw programma gaat op zoek naar de politicus achter de mens

Olcay Gulsen en Luuk Ikink ondervragen lijsttrekkers op onpersoonlijke wijze over onderbouwing

We kennen onze politici allemaal als mensen met hobby’s, families en huisdieren. Maar wat voor mensen zijn ze eigenlijk als ze aan het werk gaan? In een interviewreeks gaat de VPRO de komende twee en een halve week naar de politicus achter de mens.

In 17 afleveringen zullen Luuk Ikink en Olcay Gulsen alle lijsttrekkers op uiterst onpersoonlijke wijze ondervragen over hun standpunten, hun ideologische vorming en de financiële onderbouwing van hun plannen. Dat leidt soms tot verrassend zakelijke discussies. “Ik wist van Geert Wilders eigenlijk alleen dat hij twee katten heeft en dat hij van de Efteling houdt”, legt Gulsen uit. “ Maar wisten jullie dat hij al jarenlang allerlei onuitvoerbare plannen over de islam en de Europese Unie heeft bedacht? Reken maar dat we daarvan het fijne willen weten, haha.”

De interviewserie trapt maandag af met CDA-voorman Wopke Hoekstra. De oud-McKinseyconsultant zal uitleggen hoe zijn pleidooi voor een vereenvoudigd belastingstelsel te rijmen is met het voortdurend sleutelen aan voorzieningen als de algemene heffingskorting en de arbeidskorting die de afgelopen jaren van forfaitaire regelingen verworden zijn tot een ingewikkelde verlooptabel met voor de gemiddelde belastingbetaler onduidelijke gevolgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *