Shutterstock.com / Studio Speld

In Israël heeft al 70 procent z’n PlayStation 5 binnen

Terwijl in Nederland de Playstation 5 maar mondjesmaat leverbaar is, heeft in Israël 70 procent van de bevolking de spelcomputer al binnen. Israël loopt daarmee wereldwijd aan kop.

Israël heeft zijn hoge Playstation 5-graad te danken aan een deal met Sony en de militaire precisie waarmee ze worden verdeeld onder de bevolking. Het land maakt expres haast: in maart zijn verkiezingen en premier Netanyahu wil dat iedereen voor die tijd zijn Playstation binnen heeft.

De gevolgen van de snelle Playstation 5-campagne beginnen inmiddels zichtbaar te worden. “Het normale leven is weer hervat”, zegt NOS-correspondent Ties Brocken. “Mensen blijven hele dagen binnen, je ziet bijna niemand op straat. Iedereen zit Assassin’s Creed Valhalla te spelen.”

Als je de cijfers van Israël met Nederland vergelijkt, bekruipt je een gevoel van schaamte zegt opiniemaker Kustaw Bessems. “Hier heeft nog geen 5 procent z’n Playstation 5 gehad, en dan vaak ook nog maar met één controller. In Israël heeft bijna iedereen z’n tweede controller ook al binnen. Van alle EU-landen doet eigenlijk alleen Bulgarije het nog slechter dan wij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Israëli’s hebben uit voorzorg ook 8.675.475 Nintendo’s besteld. Het bedrijf Shuntaro Furukawa heeft toegeven dat pas te kunnen leveren in het derde kwartaal en door productieproblemen maar 40 % van het aangeboden aantal toestellen.

Nintendo heeft de voordelen dat het speelgoed meteen compleet wordt geleverd. en ook bestand is tegen de Sony-variant, meer bekend onder naam Playstation 5.

Reageer