Wikimedia Commons

De kracht van diversiteit: links verspreid over meer partijen dan ooit

Gescheiden staan we sterk!

Het zijn gouden tijden voor iedereen die linkse politiek een warm hart toedraagt. Deze verkiezingen is links verdeelder dan ooit dus dat betekent dat er voor linkse mensen eindelijk iets te kiezen valt! Stick that in your neoliberale pipe and smoke it, VVD! Met jullie 40 zetels.

We hebben de Partij voor de Dieren voor linkse mensen die zich druk maken over het klimaat, de Partij voor de Arbeid voor linkse mensen die belang hechten aan bestuurservaring, Volt voor Europees georiënteerde linkse mensen, GroenLinks voor linkse mensen die niet alles economisch gedefinieerd willen zien, Bij1 voor linkse mensen die veel waarde hechten aan diversiteit, de SP voor klassiek linkse mensen, DENK voor linkse allochtoonse mensen en D66 voor linkse mensen die eigenlijk niet links zijn.

Als we straks met zeven of acht partijen met elk een handjevol zetels in het parlement zitten kunnen we eindelijk een vuist maken tegen CDA en VVD en de verandering op gang brengen waar we al jaren van dromen. ¡No pasarán! Gescheiden staan we sterk!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En natuurlijk voor de mensen die studenten een kneiter van een lening gunnen, die graag hun kinderen in een klas met 34 Marokkanen willen, graag doorwerken tot hun 72e en die het helemaal niet erg vinden dat bij hun moeder die in het verzorgingshuis huis zit de pis langs haar enkels loopt zodra ze opstaat.

gravatar

Konden de de redacteuren van De Speld even niet zelf iets verzinnen? De lezer krijgt sl*chte vertalingen voorgeschoteld uit het Britse NewsThump (“Stick that in your neoliberale pipe and smoke it”) en het Spaanse El Mundo hoy dia vandaag (” ¡No pasarán!). Op goed geluk zijn de namen van Britse en Spaanse partijen vervangen door Nederlandse.

Reageer
gravatar

Allemaal overtuigd van hun eigen gelijk. Meedenken met anderen? Tsk, kom nou. Heerlijk, die frustratie die van dit artikel druipt. Voortaan wat minder letten op wat Thierry en Geert allemaal wel niet denken en tuttuttut met het vingertje?

Reageer