NOS

Op 17 maart wordt een proefverkiezing georganiseerd met 13 miljoen mensen

‘Kijken of het al kan’

Op 17 maart zal een proef worden gestart waarbij 13 miljoen mensen kunnen stemmen op hun favoriete partij. De proefverkiezingen zijn bedoeld om te kijken of het mogelijk is om ondanks corona veilig verkiezingen te houden.

“In deze tijd is het organiseren van verkiezingen natuurlijk een risico”, zegt RIVM-baas Jaap van Dissel. “Daarom gaan we eerst eens met de kiesgerechtigde bevolking kijken wat mogelijk is. De proefverkiezing moet gaan uitwijzen of het naar de stembus lokken van 13 miljoen mensen een verantwoord risico is, of dat het leidt tot heel meer besmettingen. Ben benieuwd.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *