Kanyanat Kasemsook / shutterstock.com

Zijn de buren dood of een beetje rommelig?

Op het aanrecht van de overburen staat al weken een bord met een steeds zwarter verkleurende bananenschil en een mok met een ongetwijfeld schimmelige inhoud. De schimmelmok en de bananenschil lijken niet van plaats te veranderen. Zijn de buren dood, of een beetje rommelig?

Er brandt al weken hetzelfde, zwakke licht, maar nu je erover nadenkt kun je je niet herinneren of dat voorheen anders was. Door met je telefoon helemaal in te zoomen heb je inmiddels wel ontdekt dat er heel veel vliegen op het aanrecht zitten. Maarja, dat is in principe ook niet gek als er al weken een bananenschil op het aanrecht ligt in te drogen. Als je eenmaal vliegen hebt, kom je er nooit meer vanaf. Of het waren eerst maar twee vliegen, en die hebben allemaal eitjes gelegd in de rottende lichamen van de buren, en daarom zijn het er nu zoveel. Dat zou natuurlijk ook kunnen. 

Nog een verdacht puntje: de kerstversiering. Je zou verwachten dat die nu onderhand weer terug in de kast kan. Een lichtsnoer kan nog tot een soort algemene versiering gerekend worden, dat doet inmiddels de halve stad, maar de compleet kale kerstboom geeft toch het idee dat de buren ergens uit het zicht langzaam in menselijke brinta veranderen. 

Nouja. Je kijkt het nog maar even aan. Het voelt ook een beetje overdreven om voor wat verlopen feestversiering en een vuile vaat de politie te gaan bellen. Als die bloederige ‘PLEH’ over twee weken nog steeds niet van het raam gepoetst is, dan kun je misschien eens aanbellen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat slaat dit bericht in godsnaam op?
Ik ken toevallig beide bewoners, oma en opa Van Hiernaast.

De afwasmachine is op tweede kerstdag defect geraakt. De afwasmachinereparateur mocht vanwege coronamaatregelen niet naar binnen en bede grootouders van Corrie liggen al vanaf midden januari op de afdeling IZ (Intensieve Zorg) van het UMC Meppel.

Reageer
gravatar

Corrie, jouw grootouders liggen al een maand met corona in het ziekenhuis, maar niemand in Duindorp wist dat! Dat vernam ik van jouw betrouwbare neef Jan.