Studio Speld

App geeft aan waar en wanneer je door het ijs bent gezakt

De 33-jarige Douwe uit Dokkum heeft sinds vandaag een nieuwe app geïntroduceerd: Zakken & Wakken. De app geeft de datum, locatie en het precieze tijdstip aan waar en wanneer je door het ijs bent gezakt.

Het ingenieuze idee kwam toen Douwe op een middag met z’n vrienden een rondje ging wandelen. Hij zag een perfect dik stuk ijs liggen en waagde de gok om erop te gaan staan. Ongelukkigerwijs zakte Douwe vervolgens door het ijs, maar bedacht hij onder water wel dat het zeer praktisch zou zijn als er een app voor zou zijn. Met een app had hij nu precies geweten waar en wanneer hij door dit ijs was gezakt.

De app activeert zichzelf zodra je telefoon in aanraking komt met water, zo weet de app zeker dat je door het ijs bent gezakt. Soms werkt de app nog niet helemaal. In dat geval moet je handmatig invoeren dat je door het ijs bent gezakt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb zo’n app voor de corona. Ik ben pas nog negatief getest, maar ik heb toch in die app gezet dat ik besmet ben. Dat is lachen jonge.