Christos S / shutterstock.com

Turkse regering erkent toeslagenaffaire

De Turkse regering is overgegaan tot erkenning van de toeslagenaffaire. Vanmorgen werd een motie van de Democratische Volkspartij over erkenning van de misstanden bij de Nederlandse belastingdienst met een overweldigende meerderheid aangenomen.

‘‘We hebben te lang de bagatelliserende term toeslagenkwestie gebruikt’’, bekent de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. ‘‘Nu is de tijd gekomen om de waarheid recht te doen. De politiek, de rechters en de Belastingdienst hebben collectief gefaald in Nederland. Een woord als ‘kwestie’ dekt de lading niet. Er is sprake van een heuse affaire.’’

Opvallend is dat ook leden van de Turkse oppositie massaal voor erkenning van de toeslagenaffaire hebben gestemd. ‘’Er zijn ook mensen met Turkse afkomst benadeeld door de logaritmes van de Belastingdienst. In Turkije hebben we ook een Turkse gemeenschap. We doen het voor hen.’’

Waarom het zo lang heeft geduurd voordat de Turken overgingen tot de erkenning van de toeslagenaffaire, heeft alles te maken hoe gevoelig de kwestie in Nederland ligt. ‘’Er zijn hier veel mensen die niet willen geloven dat hun regering zo de fout in is gegaan’’, zegt de in Nederland gestationeerde correspondent van de Turkse televisie. ‘‘Vandaar dat de overgrote meerderheid bij de aankomende verkiezingen weer precies op dezelfde partijen gaat stemmen als voorheen.’’

De Turkse regering wuift het idee weg dat de erkenning van de toeslagenaffaire iets te maken heeft met de mogelijke de erkenning van de Armeense genocide door de Nederlandse regering. ‘’Armenië? Nooit van gehoord.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij van het PvdA vinden dat de kiezers het verdienen dat we de hand in eigen boezem steken en nemen volledige verantwoordelijkheid voor de Armeense genocide. We hebben Lodewijk alvast naar het internationaal strafhof gestuurd.

gravatar

De VVD schuwt nooit verantwoordelijkheid. Ook als het zaken betreft die overduidelijk de schuld zijn van de PvdA, puur om de aandacht af te leiden van nieuwe subsidies voor Shell. We zullen in Maart zien of de kiezer vindt dat wij ook verantwoordelijk zijn.

gravatar

De Puntencommissie heeft gelijk. Wie kritiek levert moet zelf het goede voorbeeld geven. In dit geval niet in herhalingen vallen. Ook als het glad is en de schrijver uitglijdt.