Stock Asso / shutterstock.com

Nederlanders hebben massaal dekentjespret

‘Heel bijzonder dat dit nu al een paar maanden achter elkaar elke avond kan!’

Nu het buiten ijskoud is, blijven Nederlanders nog meer dan voorheen massaal binnen om op de bank als een zombie onder een dekentje te zitten. Ze kijken de ene na de andere aflevering van een serie die nét leuk genoeg is om niet om de twee minuten de telefoon te checken: dekentjespret.

Denise uit Hoogezand is één van hen. Ze sleept zich elke dag zo rond een uur of half zes van haar thuiskantoor naar de bank voor een avond dekentjespret. “Op dit moment kijk ik Bridgerton. Kop thee erbij, stuk chocola. Echt heel bijzonder dat dit nu al een paar maanden achter elkaar elke avond kan! Hierna ga ik nog maar eens een keer Breaking Bad kijken ofzo. Of desnoods Kinderen Geen Bezwaar op NPO Start.”

Volgens de Rijksoverheid kan dekentjespret gewoon nu het zo koud is, maar moeten de coronaregels daarbij wel in acht worden genomen: deel je dekentje alleen met mensen uit je huishouden. Premier Mark Rutte liet zich er ook over uit. “Ga niet met Jan en alleman onder een dekentje liggen. Na een dag hard werken of een persconferentie met Hugo de Jonge heb ik om even bij te komen ook dekentjespret, maar wel altijd in m’n eentje. En in godsnaam, was dat ding ook af en toe. Maar dat heeft niks met corona te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij geven het dringend advies om niet met het dekentje te wapperen. Kijkt u een voetbalwedstrijd: draai dan aan het handvat van uw ratel, ipv te zwaaien. Anders kan de ratel verstrikt raken met letsel tot gevolg. We moeten de zorg niet willen belasten!

Reageer