Shutterstock.com / Studio Speld

Felyx gaat deelkamelen plaatsen in steden

‘Nu echt helemaal groen’

Deelscooterbedrijf Felyx gaat deelkamelen plaatsen in Europese steden. Dat maakte het bedrijf zojuist bekend op hun social-media kanalen. De eerste kamelen kunnen vanaf medio 2021 al in Nederland worden verwacht.

“Met het overstappen van onze bekende scooters naar kamelen zijn we het eerste volledig groene bedrijf in deelvervoer van de wereld”, vertelt een trotse co-founder Maarten Poot. “Het inchecken blijft net zo simpel als voorheen: de kameel kan worden los gemaakt via de app. Ook is de veiligheid nog steeds zoveel mogelijk gewaarborgd met de helmen die te vinden zijn in het bakje achterop. En het allermooiste is natuurlijk: je hoeft ze ook niet tussentijds op te laden, een bak water per maand is genoeg.

”Voor klanten die denken dat ze zich nu niet meer met z’n tweeën kunnen verplaatsen is Poot duidelijk. “Jongens toch. Een dromedaris heeft één bult en een kameel twee, je kan dus nog gewoon iemand achterop meenemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *