Nongnut Moijanghan / Shutterstock

Nongnut Moijanghan / Shutterstock

Unicum: scooterrijder Davey heeft vandaag geen dekentje over benen

Het is een bijzondere dag voor Davey (25) uit Amsterdam: omdat het vanmiddag 38 graden wordt, heeft hij besloten om geen dekentje over z’n benen te dragen op de scooter. Dat is voor het eerst in de acht jaar dat hij op zijn favoriete voertuig rijdt.

“Ja spannend, ik kan niet anders zeggen”, vertelt Davey, die een lange broek draagt en een paar warme schoenen aantrekt terwijl hij in de deuropening staat. “Ik ben goed voorbereid: hieronder draag ik ook nog thermo ondergoed. Je kan niet zomaar zonder dekentje gaan rijden zonder maatregelen te nemen.”

“Ik heb gewoon geen idee wat ik moet verwachten, maar ik laat het allemaal over me heen komen”, vervolgt Davey. “Het moest er toch eens van komen, ik wil niet meer afhankelijk zijn van het dekentje. Nu voelen m’n benen nog warm aan, maar als straks op de scooter die zomerwind begint te waaien… Ik wil er liever niet te veel aan denken. Ik durf pas om een uur of vier te gaan rijden, als het op z’n warmst is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *