Elisabeth Aardema/Shutterstock.com

Door rood slingerende fietsers blij dat scooterverbod eindelijk gehandhaafd wordt

Deze maandag is de overgangsperiode voor snorscooters in Amsterdam afgelopen. Scooterbestuurders mogen sinds april al niet meer op het fietspad rijden, maar de afgelopen weken deelde de politie daar nog geen boetes voor uit.

“Werd godverdomme tijd”, lalt de 26-jarige Eva Binnebroek. Ze ontwijkt een kinderwagen op de stoep, er gutst wat bier uit het flesje in haar hand. “Ho, klein BVO’tje. Maar serieus. Totaal onverantwoord hoe die debielen ongestraft ons leven op de weegschaal gooien. Of in de waag… Ja. Je weet wat ik bedoel. Honden.”

Ook de 42-jarige Reza Ahmadi is blij met de handhaving van het verbod. “Ongelofelijk dat ze dit al die tijd gewoon hebben laten gebeuren”, zegt hij terwijl hij zijn vuist balt naar een oudere op het zebrapad. “Als je wetten maakt, moet je zo ook handhaven.” Op de weg vormt zich een rij auto’s die wachten tot Ahmadi ze laat passeren. “Rustig man! Ik sta hier te praten. Waar was ik? Ja, anders ontstaat er een wetteloze situatie en dat moet je echt niet willen. Nee, goed dat de blauwmannen op straat eindelijk er streng op gaan toezien dat scooterrijders zich aan de wet houden.”

Toch is er ook scepsis, zo blijkt laat op de avond. De 33-jarige Marjolein Vis werd naar eigen zeggen vanmiddag nog ingehaald door een snorscooter op het fietspad. “Geen bekeuring, niks.” Ze hijst twee kleuters, een kattenbak, een cello en een doos rosé op haar fiets. “Mama, juf Suus zei vandaag dat je lampjes op de fiets moet”, zegt haar dochtertje. “Ja, ja, mama weet het. Maar in Amsterdam hebben we straatverlichting.” Ze wijst naar een knipperende lantaarnpaal. “Ik hoop dat ze een vuist maken tegen die kutscooters. Ik zou zeggen: morgen het hele korps op elk fietspad laten controleren. Niemand zou hier door de mazen van de wet moeten glippen. Het gaat hier wel om de veiligheid van mijn kinderen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Simoon Hermus en Jop Eikelboom, prima verslag over de situatie in de Amsterdamse binnenstad, maar hoe is het daarbuiten? Of reikt de aandacht van jullie redactie niet verder, zoals ik al vermoedde.

Reageer
gravatar

Gelukkig kon die ene lul het nog even nalezen op z’n telefoon, onder het fietsen.

Z’n zadel staat trouwens te laag afgesteld.
Het is een beetje een domme lul.

Een dubbel domme lul.

Reageer