Alberto Loyo / Shutterstock.com

Vattenfall gaat energie winnen uit verhitte woningmarkt

'Gigantische warmtebron in Randstad'

Energiemaatschappij Vattenfall gaat energie winnen uit de verhitte woningmarkt. Dat heeft Vattenfall-CEO Magnus Hall bekendgemaakt. Hall schat zijn bedrijf minimaal 7 gigawattuur per jaar kan opwekken uit populaire wijken als De Pijp, Wittevrouwen en Assendorp.

“Vooral de Randstad is een warmtebron die zijn gelijke niet kent”, legt Hall uit. “Er zijn straten in De Pijp waarmee je hele steden van energie kunt voorzien. En dan hou je zelfs nog restwarmte over voor alle datacenters in het noorden van het land. Het verlies van het Groningse gasveld is in één klap gecompenseerd.”

De huizenprijzen voor het jaar 2022 zijn nog ongewis, toch gaat Hall ervan uit dat Vattenfall in de toekomst alleen maar meer energie zal gaan opwekken. “Niks wijst erop dat Nederlanders gaan snappen dat het niet verstandig is om 6 ton neer te leggen voor een appartement van 50 vierkante meter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wetenschap ontstond uit de behoefte aan warmte. Energie en warmte zijn een typisch uitspruitsel van de Noord-Europese cultuur waar het zo kil is, misschien wel in twee opzichten.

Reageer
gravatar

PS Misschien dat je iets kunt proberen met de uitlaten van ons regeringstoestel, Magnus.
Moest er opeens aan denken.

‘t Zijn straalmotoren, komt een hoop hitte uit.
Als je daar nou eens een soort warmtevanger achter hangt?
En een windmolen!

Verder weet ik het ook niet zo goed.
Zie maar.
Blij te kunnen helpen!

(Verzonden van mijn iPhone 12 Pro Maximum boven Italië)