NOS Jeugdjournaal / YouTube.com

Waarom gebruiken we onze laboratoria in Brabant niet om meer vaccins te produceren?

‘Ze hebben nu toch niks te doen’

De productie van vaccinaties tegen het coronavirus gaat volgens velen niet snel genoeg. Waar AstraZeneca dit kwartaal had beloofd om 81 miljoen doses te leveren aan de Europese Unie, lijken dat er nu misschien minder dan de helft te worden. Om dit verschil te compenseren is er steeds meer draagvlak om aan te kloppen bij de illegale drugslaboratoriums in Noord-Brabant.

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid vertelde afgelopen donderdag open te staan voor meer inbreng vanuit de Brabantse laboratoria: “We hebben in dit land een hele hoop vakmensen die door de annulering van alle technofestivals momenteel zonder werk zitten. Als die mensen op de een of andere manier kunnen bijspringen bij de bestrijding van het coronavirus, dan staat de Nederlandse regering daar zeker voor open. De Nederlandse xtc-pil heeft niet voor niets zo’n goede reputatie in de rest van de wereld. Ze maken gewoon goeie shit hiero.”

Volgens De Jonge is het een voordeel dat drugslabs al beschikken over een fijnmazig logistiek netwerk. “Als het vaccin eenmaal gemaakt is kan het binnen een dag bij de klant zijn. En ook handig: deze lui hebben mensen in dienst die ook ‘s nachts bezorgen. Israël kan z’n borst nat gaan maken. The Tatta’s gaan deze plaza rulen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar we het over hebben is geen wetenschap. De wetenschap is in tal van specialismen aangepast aan onze belangen (zoals we die hebben leren zien) op klein niveau, enge hebzucht en angst en allerlei vooroordelen hieraan ontleend die we niet willen erkennen, en dat is onze grootheidswaan geworden die in gelijke mate gekoppeld is aan de hypocrisie omdat die niet toe wil geven hoe klein we in werkelijkheid zijn. Immers het is de discrepantie met de realiteit die de term grootwaan bepaalt. De taal zit vol ironie, enkel fundamentalisten rationaliseren hem kapot als de bijbel.

In deze belangen worden we opgevoed op school en steeds ambitieuzer, en we komen er niet vanaf.
Jan Terlouw, ooit politicus voor D66 was kernfysicus, toen had D66 nog wel iets. Dat hij kinderboeken is gaan schrijven lag logisch in het verlengde van zijn politieke loopbaan. Want je moet jezelf op kindniveau uit kunnen leggen en de belangrijkste waarheden reduceren tot een kleinzerig belang wil je in de politiek iets betekenen, die ontwikkeling heeft ook D66 als partij verder gedefinieerd, met het rookverbod, orgaantransplantatie en vaccinatieplicht. Het is allemaal het aanpassen van wetenschap aan de gedemocratiseerde bekrompenheid van nu. Daarin ligt haar misbruik.

Reageer
gravatar

Lieve tante Corrie,

“Por qué no?” is beter, want de meeste betrokkenen – vooral de zogenaamde koks (chemici) – komen uit Zuid-Amerka.

Liefhebbende groeten van Neef Jan.