Shutterstock: Gudkov Andrey

Amsterdam vreest overlast door gnoes na vertrek leeuwen

‘Kuddes kunnen zonder natuurlijke vijand ongestoord door centrum rennen’

Vandaag maakte Artis bekend dat het door de coronacrisis de leeuwen zal moeten verkopen aan een dierentuin in Frankrijk. Amsterdammers reageren geschokt. Ze vrezen voor forse overlast door grote kuddes gnoes in de binnenstad.

In de PC Hooftstraat zijn verschillende winkels al dichtgetimmerd. “Zonder hun natuurlijke vijand kunnen de kuddes ongestoord door het centrum rennen”, zegt Prada-winkelier Garry. Hij is er zeker van dat de evenhoevigen in een stad zonder leeuwen een enorme ravage zullen aanrichten. “Daar kun je als ondernemer niets tegen beginnen.”

Lokale bewoners vrezen voor een Grote Trek in de Sarphati. “Van het park zal snel niets meer over zijn, die beesten vertrappen alles. Zonder leeuwen in Amsterdam ben je uiteindelijk nog veel duurder uit.”

Burgemeester Halsema overweegt preventief hyena’s uit te zetten in de Kalverstraat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gnoesten oftewel Wildebeesten komen alleen in zuidelijk en oostelijk Afrika voor. Dus Amsterdammers behoeven niet bevreesd te zijn.
Ik had de kennis van de redactie over de dierenwereld hoger ingeschat.

Alhoewel wilde beesten in Amsterdam soms voorkomen op het Museumplein en de Dam. In Rotterdam, Urk en Den Bosch zijn onlangs ook wilde beesten gesignaleerd.

Reageer