Omroep Brabant / YouTube.com

‘Gaat mijn vuurwerkbom wel hard knallen?’ Wij luisterden naar de zorgen van de relschoppers

Er wordt veel gepraat over de relschoppers, maar heel weinig geluisterd naar hun zorgen. Wij deden dat wel. Een overzicht.

“Gaat mijn vuurwerk wel hard genoeg knallen?” – Joffrey (32) 

“Is deze terrasstoel wel sterk genoeg om deze winkelruit mee in te gooien?” – Giovanni (44) 

“Ik krijg zo’n droge bek van al die pep.” – Sanne (29), die bang is dat ze haar flesje water is vergeten. 

“Werken mijn nitraten nog wel als ze nat zijn geworden van het waterkanon?” Jan-Willem (30)

“Kak, steek ik nou mijn eigen auto in de fik?” – Mirna (40)

“Word ik nadat ik ben aangehouden ben wel weer thuisgebracht?” – Jane (20)

“Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat we hier vooral staan om een vuist te maken tegen het neoliberalisme.” – Ewald Engelen (58)

“Waar is nou die koffie?” Stroep (52)


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zat weer even ergens, een eindje verder zat steeds dezelfde Turk. Vaak heb je daar wel een praatje, maar niet met buitenlanders; die zijn gesloten en in zichzelf gekeerd, hun bewustzijn gaat niet verder en ze hebben geen gevoel voor gemeenschap, dat ontstond pas veel later in de evolutie. Ik had een praatje met een stel, 2 Nederlanders met blond haar en blauwe ogen met een intelligente kant. De vrouw zei dat ze aan me hoorde dat ik hier vandaan kom. Ik zei dat is racisme. Dat was de eerste keer dat die Turk verheugd opkeek.

Reageer
gravatar

Ze zijn erop gefixeerd om die lui in bedwang te houden door aan hun laagste tendensen tegemoet te komen. Daar draait de politiek om.

gravatar

Wat een walgelijke racistische drek. Waren jouw grieven niet in bovenstaand artikel genoemd, baal je daarvan en wil je dat botvieren op ‘de ander’?

gravatar

Vergeet het maar. Daarom is zijn koffiebar geplunderd, maar ze hebben netjes de koffie betaald. Kijk, dat vind ik nou toch netjes. Het blijkt maar, dat plunderaars ook een hart hebben. Dat mogen we niet vergeten.