Franse politie stopt met preventief executeren

Franse politie stopt met preventief executeren

Franse politie stopt met preventief executeren

De politie in Frankrijk schrapt preventief executeren uit het handboek. schrapt preventief executeren uit het handboek. Dat maakt de Parijse politiechef Laurent Nunez vandaag bekend.

“Executeren is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot agent, dat weet iedereen”, zegt Nunez. “Maar het maakt ook veel los in de samenleving. In hoeverre draagt het bij aan de veiligheid als we het preventief doen? Het kan mensen ook juist een gevoel van onveiligheid geven, dat realiseren we ons steeds een klein beetje meer.”

Nunez' beslissing wordt gesteund door president Macron en het Franse parlement. “Preventief executeren behoort vanaf nu niet meer tot het standaardarsenaal van de politie. Het is enkel nog een optie in zeer uitzonderlijke situaties.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen ik nog op de lagere school zat, speelden wij jongens vaak indiaantje. Een kouwboij schoot toen ook eerder met het roepen van “piefpafpoef” (waterpistolen had de Duits bezetter verboden) dan een indiaan die zijn mond moest gebruiken om met een blaaspijp een zelfgemaakte papieren pijl te schieten.

Als de VN dat ontdekt, wordt indiaantje spelen verboden, net zoals wij geen zwartepiet meer mogen spelen vaan de Amerikanen.