pmvfoto / Shutterstock

pmvfoto / Shutterstock

Typisch Frans: 5 gerechten uit de traditionele rel-cuisine

Er is in Frankrijk genoeg om boos over te zijn, maar een opstand weerhoudt de Fransman er niet van om lekker te eten. Hier zijn vijf mooie recepten uit de Franse rel-cuisine om ook tijdens heftig protest een mooie maaltijd weg te zetten.

Magret de canard, geroosterd over brandende autobanden
Een goede magret de canard, of eendenborst, is niet te versmaden. Als je de canard roostert over een stapel brandende autobanden, voegt die typische rooksmaak enkel maar meer karakter toe.

Ratatouille van naar de politie geworpen groente
Ah, ratatouille, de plattelandsklassieker, een waar ‘ratjetoe’ aan groenten. En hoe kan het heerlijker dan als die groenten zijn verzameld van de naar de politie geworpen tomaten, courgettes, aubergines en uien?

Molotov-escargot
Een klassiek fusion-gerecht. De slakken worden eerst een paar uur geweekt in de benzine en de bereiding wordt traditioneel afgemaakt met de rookachtige smaak van een ontploffing tegen een bankgebouw. Voor sommigen is de structuur even wennen, maar goed bereid is de molotov-escargot iets om je vingers bij af te likken.

Steak tartaar
Gewoon rauw uit de binnenzak, eitje erover en hupsakee.

Croissant
Altijd lekker.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is maar een wijze waarop gajes hun voedsel bereid willen hebben: gebarbecued nadat voldoende vlees, bijpassende groenten en de nodige drank zijn geplunderd.

Voor de Franse lezers:

Il n’y a qu’une seule façon pour les gajes de préparer leur nourriture : au barbecue après que la viande et les légumes aient été pillés.

Reageer
gravatar

Mocht u zich nog steeds niet gaan gedragen volgens en voor een toekomst bestendige generatie, sturen we de Spaanse inquisitie of de anti terroristen brigade of de NAVO recherche op u af, diamoncratio wants not a demoncravery but best alternative (admitted as not most ideal but so far the best we know) A Democracy – u staat onder verscherpt toezicht bij deze!

Pijn bewust veroorzaken is niet meer het antwoord dat u permanent geeft, een dialogue zonder uw achterkamertjes systematiek.

Reageer