Shutterstock / Vernerie Yann

Shutterstock / Vernerie Yann

Franse relschopper: ‘Dood Nahel schuld van mijn favoriete kledingwinkel’

‘Plunderen gepaste wraak’

In Frankrijk zijn door het hele land al dagenlang rellen nadat de 17-jarige Nahal werd doodgeschoten door een politieagent. Relschoppers wijzen niet alleen naar de politie, ook bepaalde kledingwinkels zijn volgens hen schuldig. Om wraak te nemen besloten veel relschoppers de winkels te plunderen.

“De kledingwinkel was opvallend stil nadat het gebeurd was. Dat vond ik verdacht. We hebben daarom besloten het politieonderzoek niet af te wachten en zelf actie te ondernemen”, zegt relschopper Matteo. Toch twijfelt hij of de plundering afdoende is om de dood van Nahel te wreken. “Misschien was de elektronicazaak van verderop ook wel medeplichtig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dat het volksfeest omtrent de vangst van die crimineel Nahal wel een beetje de spuigaten uitloopt. Die Fransen doen ook alles om niet te hoeven werken.

Reageer
gravatar

Heb u de cursus gevolgd? ga Ezra Pound qua lobby even erbuiten laten, die metro is me wel een regel. Ken Matteo, kornuiten heeft ie niet, alleen de Fabeltjeskrant leest ie dagelijks alleen resoneert er nog een drankje (tmet geluid) bij een Western, wist niet of ik moest lachen of huilen, kwam wel een aardig kraak volume uit zeg, u bleeft mooi binnen de spanwijdte zeg, schiet u maar gewoon rechtstreeks naar Ah ja, gevonden tussen zo’n Isle van Might.

Reageer
gravatar

Matteo, kijkt niet verder dan zijn portemonnee dik is. Bij de wijkgebonden winkels, welke door hem en zijn maten bezocht worden, mist hij werkelijke doel van zijn inkopen. Hij dient te zijn in winkels (showrooms) van automerken als Porsche, Bugattie, Masseratie, Rolls Royce e.d. Maar deze bevinden zich hartje Parijs aan de Champs d’Elysee. Daar Matteo.en zijn kornuiten principaal tegen wart-rijden zijn (de gemeenschap behoeft ons vervoer niet te betalen), zullen zijn per metro nooit vanuit hun wijk naar ‘hartje Parijs’ reizen.

Reageer