Shutterstock / Andrey_Popov

Balen: man is sleutel van huis kwijt waarvan waarde in twee jaar tijd met 2,5 ton steeg

Slecht nieuws voor Tobias te Renesse. Doordat hij de sleutel van een huis dat hij zeven jaar geleden kocht kwijt is, kan hij niet meer bij zijn overwaarde. “Ik kan me echt niet meer herinneren waar die sleutel is, dus dat is heel vervelend, én een beetje dom!”

Geschat wordt dat er wereldwijd minstens honderduizenden euro’s aan overwaarde in huizen zit opgeslagen waar hun eigenaars niet meer bij kunnen. De waarde van de totale huizenmarkt loopt volgens kenners in de miljoenen, misschien zelfs miljarden euro’s. Heel vreemd dat Tobias de sleutel van zijn nu waardevolle huis is kwijtgeraakt is het niet: toen hij het kocht was het nog een stuk minder waard. “Ik kocht het uit nieuwsgierigheid en heb er toen niet echt meer naar omgekeken”, zegt hij. “Veel vrienden kochten in die tijd ook huizen en die hadden er hele positieve verhalen over.

Huizen zijn de afgelopen jaren sterk in waarde gestegen. Toch zijn veel economen sceptisch over het onroerende goed: huizen zouden te veel in waarde fluctueren, niet primair gebruikt worden om in te wonen en bovendien zou het riskant zijn om zo veel economische waarde te hechten aan iets waarvan je de sleutel zo makkelijk kwijt kan raken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tobias Janssen lijdt wellicht op zijn leeftijd al aan dementie. Dat komt voor. Hij heeft zijn vakantiewoning in Renesse direct na de vakantie zes jaar geleden aan mij verkocht. Gelukkig heeft hij de sleutels van mijn vakantiehuis niet meer..

Reageer