fizkes / Shutterstock.com

‘Kritische’ ondernemer weigert financiële injectie overheid

‘Je weet nooit wat er in zit’

Ondernemer Johan van der Meer is niet voor een gat te vangen. Waar veel mensen blind financiële injecties van de overheid aannemen, blijft hij naar eigen zeggen ‘kritisch’. “Je weet nooit wat er allemaal inzit.”

Van der Meer strijdt vooral voor de belangen van zijn personeel, maar stuit daarbij op de nodige weerstand. “Veel van mijn werknemers zijn nu boos, omdat ze bang zijn dat ze zelf door mijn weigering minder goed beschermd zijn tegen salarisverlies en werkloosheid”, zegt Van der Meer. “Maar andere mensen kunnen niet over de financiële gezondheid van mijn onderneming beslissen. Doe onderzoek, denk ik dan. Weet je dat een deel van die injectie afkomstig kan zijn van de winstbelasting van chipfabrikant ASML? Dat kan toch geen toeval zijn, denk ik dan. Maar dat zie je allemaal niet op de mainstream media.” 

Ook is er volgens Van der Meer nog niets bekend over de langetermijneffecten van de financiële injectie. “Om daar duidelijkheid over te krijgen moet je mensen hebben die tien jaar geleden al zo’n injectie hebben gehad. En daar heb ik nog niets over gelezen. We zijn gewoon proefkonijnen. Het is spelen met onze financiële gezondheid.”

Er moet wel meer aan de hand zijn, concludeert Van der Meer. “Ik heb een speciaalzaak voor liefhebbers van graancirkelfotografie. Waarom moet juist mijn winkel overeind blijven? Wat voor baat heeft de overheid daarbij? Misschien is het wel omdat ze heel graag willen dat mensen massaal in graancirkels gaan geloven, zodat we worden afgeleid van wat er werkelijk gaande is in de wereld. Heb je daar wel eens over nagedacht?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben verdomme arts. Ik ben hier aan het vechten voor de vrijheid van ons land!

Ze zijn hier mensen aan het vermoorden met vaccins! Daar vecht ik voor.

De Tweede Wereldoorlog wordt hier opnieuw gespeeld. Ik ben bijna 80 en word hier met knuppels opzij geslagen!

Reageer