Shutterstock: MyStockVideo / Studio Speld

Shutterstock: MyStockVideo / Studio Speld

Actiegroep Inflatiewaarheid gelooft niet dat leven duurder is geworden

Langzaam maar zeker worden de nieuwsberichten over de inflatie steeds onheilspellender. In november was de inflatie in Nederland 5,2%: het hoogste percentage sinds 1982. Toch gelooft niet iedereen dat het leven duurder is geworden. Actiegroep Inflatiewaarheid verzet zich tegen eventuele maatregelen.

“Het is angstzaaien door de overheid”, zegt Inflatiewaarheid-voorman Hendrik Schaap. In het dagelijks leven is hij viroloog, maar sinds enkele weken heeft hij zich volledig gestort op wat hij de ‘inflatiewaanzin’ noemt. “Ze creëren massahysterie, zodat ze ons kunnen controleren en onze vrijheden kunnen afpakken.”

Schaap laat een grafiek zien van zijn eigen vaste energiecontract. “Ze zeggen dat elektriciteit bijna 75% duurder is geworden, en gas 53%. Maar dit is een rechte lijn toch, of niet? Als je nu gewoon eens even nadenkt en nuchter hiernaar kijkt, dan is het toch duidelijk? Er is niets aan de hand, maar de media nemen die flauwekul over zogenaamde geldontwaarding klakkeloos over.”

“Deze maand nog was er een dag waarop de prijzen juist lager lagen dan gemiddeld. De feiten liegen niet, zoek maar op Google naar ‘Black Friday’”, zegt Schaap geïrriteerd. “Maar dat lijkt Nederland alweer collectief te zijn vergeten. We willen het gewoon niet horen. Als de overheid zegt dat dingen duurder zijn geworden, dan zijn ze blijkbaar duurder geworden. Maar goed, je zult dit vast weer uit het interview halen. Zo gaat dat met de mainstream media.”

Inflatiewaarheid is bang dat de Europese Centrale Bank rigoureuze maatregelen neemt om de rente te laten stijgen. “Straks heb je een app nodig om te kunnen bankieren”, waarschuwt Schaap. “Let maar op.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte heer Schaap.
Zou u bij gelegenheid contact op willen nemen met mijn adjudant, Oberscharführer Van Houwelingen? Wij zijn zeer geïnteresseerd in uw denkbeelden.

Reageer
gravatar

Helemaal eens met Hendrik. Ik verdenk De Speld er de laatste tijd ook steeds vaker van tot de mainstream media te horen. Ik vertrouw hun berichten namelijk niet meer altijd. Dan moet je in opstand komen oftewel je eigen forum opzetten.

Reageer
gravatar

Gelukkig is HOY niet in prijs verhoogd. Om iedereen te kunnen laten genieten van Neerlands beste en lekkerste worst blijft de prijs blijvend laag. HOY geeft om onze Nederlandse samenleving!!

Reageer
gravatar

Hendrik Schaap, jouw protestprocessies – met veel knalvuurwerk toegeworpen aan hulpverleners – zijn veel te laat om nog te worden opgenomen in de jaarboeken van dit jaar. Je had er beter aangedaan om nog een maand te wachten.

Reageer
gravatar

Ik knip de beste artikels van De Speld altijd zelf uit, zodat mijn persoonlijk jaarboek altijd bij is. En mijn jaarboek is ook nog eens keer flink goedkoper dan een gedrukte!