Arno van der Steen/YT.com

Rutte: ‘Vliegverbod geen prioriteit, eerst die mutatie onder controle krijgen’

Volgens premier Rutte moet het kabinet zich niet richten op de massale vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, maar juist het onder controle krijgen van de Britse mutatie. “Daar ligt nu de prioriteit.”

“Nu bekend is dat de Britse variant van het coronavirus zo besmettelijk is, moeten we ons eerst daarop focussen,” legt premier Rutte uit. “Laten we eerst onderzoeken waar we mee te maken hebben,  wat werkt wel en wat niet?” 

Het vliegverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland is volgens Rutte daarom nu niet heel relevant. “Britten moeten natuurlijk wel hun familie in Nederland kunnen bezoeken, dat lijkt me logisch. Maar eigenlijk wil ik hier geen aandacht aan besteden, want er ligt een mega besmettelijke Britse mutatie op de loer waar we het echt even over moeten hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

BELANGRIJK ADVIES

Het testen van passagiers is niet voldoende, want de virussen kunnen ook in en buiten de vliegtuigen zitten. Daarom adviseer ik de vliegtuigen volledig te bespuiten met een anti-covid-vaccin.

Reageer
gravatar

Wij sturen de vliegtuigen terstond door de ont-ijsstraat!
Wij prefereren een gewoon ontsmettingsmiddel op alcoholbasis.

Hetzelfde zullen wij toepassen op de passagiers op het moment dat zij het vliegtuig verlaten.

gravatar

Hooggeëerde Sire,
Wellicht kan het bovenstaande advies van “Is Dat Wat” van pas komen om uw familieverband vast te stellen.
Uw dienstige onderdaan Jan van Hiernaast

gravatar

Superonderdaan Mark, voor Ik het vergeet, regel ook eventjes makkelijk toegang tot Argentinië voor Mijn Lieve Echtgenote, jouw Alteza Real Máxima el Primero. En niet te vergeten voor Mij en de Prinsessen ook iets voor Griekenland, zodat Ik de volgende keer niet weer voor Lul sta..