Studio Speld / Shutterstock.com

Rutte dreigt laptop van journalist te formatteren na kritische vraag

De persconferentie van vanavond is abrupt tot een einde gekomen nadat een vraag van een journalist in het verkeerde keelgat schoot bij Mark Rutte. De premier verliet pardoes zijn spreekgestoelte en pakte de man zijn laptop af. 

“Je wist nu al je opnames”, wendde Rutte zich tot de journalist. “Anders formatteer ik je laptop.” Daarop gaf Rutte de man zijn Apple terug, maar bleef hij er wel intimiderend naast staan. “Ik had nog zo gezegd: niet teveel vragen over corona. Ik heb het daar nu echt te vaak over gehad. Het is een keertje klaar.”

Nadat de journalist schoorvoetend zijn opnames had gewist, liep Rutte weer tevreden terug naar het podium. “Tot over drie weken allemaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

1. Er zijn mensen die een warm en ontspannen gevoel hebben en mentaal scherp zijn.

2. Bij de doorsnee burger die koortsachtig altijd aan het overleven is, is het andersom. Zijn hersenen zijn wee, een soort pap terwijl hij emotioneel scherp is: dat is het fanatisme.

Reageer
gravatar

We moeten begrijpen dat er veel mensen zijn die er plotseling ‘niet meer bij kunnen’, het is een kwaliteit die sterker ontwikkeld is in sommige volkeren. Het is de houding van onverschilligheid en stoer doen waarin ze zijn opgevoed. Het schept de ergste soort zelfgenoegzaamheid die catastrofaal kan zijn in sommige omstandigheden, die vooral beleid is bij de banken en het grote geld en zij die daarvoor gaan. Het komt veel voor in de zorg en bij hen die zich niet kwetsbaar voelen uit blindheid naar de ander die ze zelf geworden zijn voor zichzelf; hierdoor heeft de politiek zo veel macht om hen en hun belang voor hen uit te stippelen. Zo nemen ze uit gebrek aan zelfkennis makkelijk aan hoe het zit. Het is manipulatie waar mensen dankbaar voor zijn die zichzelf hebben gemanipuleerd.

Reageer
gravatar

Bij de doorsnee burger die koortsachtig altijd aan het overleven is, is het andersom. Zijn hersenen zijn wee, een soort pap terwijl hij emotioneel scherp is: dat is het fanatisme.

gravatar

Lieve Loes, nou doe het weer; een bericht verzenden zonder het eerst aan mij voor te leggen. Timmie heeft in groep 3 nog niet een toetsenbord leren gebruiken gebruiken. Hij moet daarvoor toch minstens in vmbo-T klas 3 zitten.