Studio Speld

Politieke horoscoop 2021

Aan het begin van het nieuwe jaar vestigen de politieke partijen traditiegetrouw weer hun hoop op de astrologie. Peilingen zijn dagkoersen – de stand van de sterren is stabieler. 

GroenLinks: Het begon zo goed en mooi maar als puntje bij paaltje komt kan alle media-aandacht van de wereld dat holle gevoel van je niet vullen. Ondanks al het bombast zien de sterren je gewoon als een kleinere variant van de PvdA. Houd koers!

VVD: De sterren raden je niets aan. Niets, helemaal niets. Doe niets, sta voor niets en je zult weer net zo succesvol zijn als anders. Houd er wel rekening mee dat ook niets eindig is en dat er daarna helemaal niets voor je overblijft.

SP: Je grootste wens komt uit: de verkiezingen draaien dit jaar uitsluitend om het thema zorg. Jij gaat daar echter in het geheel niet van profiteren. De sterren willen niet vervelend doen, maar misschien ligt dat ook wel een beetje aan jezelf.

PvdA: Dankzij de stand van Saturnus kom je in maart voor een moeilijk dilemma te staan: wil je opnieuw 4 jaar van de zijlijn toezien hoe de publieke sector wordt afgebroken, of wil je opnieuw 4 jaar zelf meedoen aan het afbreken van de publieke sector?

CDA: Zoals de Bijbel zegt: na broedermoord is er altijd een consultant om het op te lossen. Op financieel gebied vliegt het geld je zak uit dit jaar. 

PVV: Jupiter staat gunstig voor electoraal gewin. Na de formatieonderhandelingen zul je je nog meer aangetrokken voelen tot Hongaarse premiers en idealen.  

PvdD: Ook al is het heel nobel om je te richten op structurele veranderingen die voorspelbare mondiale catastrofes moeten afwenden: laat het los. Afgelopen jaar heeft laten zien dat iedereen het eigenlijk dikke prima vindt als alles zo blijft en er veel mensen sterven. Verwelkom een beetje fatalisme in je leven. 

ChristenUnie: Een mysterieuze vreemdeling zal je mogelijkerwijs aanwijzingen geven waar je je principes terug kunt vinden. De kans is levensgroot dat je ze net voor de verkiezingen weet op te sporen, zodat je ze daarna weer kunt verkwanselen. Zo houden de sterren ons allemaal bezig.

SGP: Je leest de horoscoop niet omdat dat zondig zou zijn, maar wat die SGP-jongeren op social media uitspoken, kijk daar eens naar. Van de ratten besnuffeld man. Verder staan jou dit jaar veel geluk en voorspoed te wachten. 

Denk: Een oude vriend zal voor grote verrassingen zorgen. Interne strijd zorgt voor verdeeldheid, maar aan het einde van de dag word je toch gewoon overklast door je oude vriend. En waar de sterren reppen over ‘oude vriend’ bedoelen ze natuurlijk gewoon Sylvana Simons. In de sterren staat geschreven: Bij1. Trap er niet in, maar doe er wel je voordeel mee. 

50Plus: Dit wordt voor jou een belangrijke tijd: maar liefst TWEE planeten veranderen van positie, maar natuurlijk moet de oude planeet plaatsmaken voor de jonge planeet. Altijd weer hetzelfde liedje. Gelukkig maakt het voor jou niet meer uit, de kans is groot dat je het allemaal niet meer meemaakt. Je verliest verder al je zetels. 

FVD: De sterren zijn supernova gegaan. Je buitelt door het universum, op zoek naar vaste grond onder je voeten, maar wat betekent dat als niets ooit nog hetzelfde wordt en iedereen je verlaat omdat je een antisemitische samenzweringsgek bent? Aquarius.

D66: Gedurende het jaar wordt duidelijk dat niemand groter is dan de partij. Dat wordt even slikken, zeker omdat dan ook de partij niet meer zo heel groot is. Niettemin mag je blijven dromen. Van het premierschap, van goed onderwijs. Gewoon doen.

JA21, GO, Splinter, LHK: De sterren blijven niet bezig. Jullie kijken maar gewoon bij schorpioen. Kom nou zeg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het bovenstaande politieke gebrabbel is broddelwerk en bovendien geen horoscoop waar ik en de Partij wat aan hebben. Schande dat De Speld het overschreef zonder kritiek op en vermelding van de bron: Waarschijnlijk een onnozel tekstje van een fantaserende, onbetrouwbare complottenbedenker.

Reageer
gravatar

Inderdaad lieve achterkleinzoon!
Ik wil die dames ook terug en vlot een beetje.
Wat denken zij bijvoorbeeld van de gevolgen van corona voor mijn sterrenbeeld. Dat wil ik weten!