Twitter: @bgonthescene

Vooruitgang: Amerikaanse politie gebruikt niet meer zo veel geweld

Veel geleerd van kritiek vanuit Black Lives Matter

Dat honderden mensen zonder al te veel weerstand het Capitool in Washington kunnen bestormen, laat maar zien hoe erg de Amerikaanse politie in de afgelopen weken is veranderd. Ze moeten veel geleerd hebben van de kritiek vanuit Black Lives Matter.

“Afgelopen maart nog kon je door de politie in je eigen huis doodgeschoten worden, zonder enige aanleiding”, vertelt amerikadeskundige Harold Klein. “Dan is dit natuurlijk een enorme vooruitgang. Zo zie je maar, ze kunnen het toch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Helaas onbeholpen Engels.

Moet zijn: #stopTheStealing of #stopTheTheft.
Er zijn meer mogelijkheden.

Bij de oorspronkelijke vorm zouden we #fail kunnen plaatsen, ware het niet dat dat #failure moet zijn.

Tot uw dienst.

gravatar

Harold Klein heeft in 1972 een weekje doorgebracht in de Big Apple (Manhattan, New York, red.). Daarom is hij meer Amerikadeskundige dan Bert Bokhoven uit Brabant die nooit verder is gekomen dan het Museumplein in Amsterdam. Zoals bekend is daar o.a. de Amerikaanse ambassade gevestigd.