Jan Eggens / YT

Vannacht sneeuw in oosten van het land: ‘Natuurverschijnsel pas weer te zien in het jaar 2508’

Wie iets bijzonders wilt aanschouwen moet vannacht in het oosten van het land zijn. Meteorologen hebben namelijk berekend dat er dan ‘sneeuw’ te zien is, een fenomeen waarbij waterdruppels veranderen in witte vlokken. De volgende keer dat het natuurverschijnsel aan de hemel verschijnt, is waarschijnlijk pas in het jaar 2508.    

Voor de mensen die vannacht wakker blijven heeft meteoroloog Hendrik Klepels een kleine tip: “Strek je arm en richt je pink op de horizon. Als het goed is, ligt er dan na een tijdje ‘sneeuw’ op je arm.”

Weer-fanaat Youri Helms is speciaal voor de gelegenheid naar het dorpje Harreveld in Overijssel afgereisd. Hij heeft er zin in: “Als de berekeningen kloppen is de sneeuw hier vannacht voor 100% te zien. Nu maar hopen dat het niet koud wordt, ik heb geen jas mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De kans dat vannacht sneeuw in het oosten van het land is te zien is klein. Wie gegarandeerd nog ten minste eens in zijn leven sneeuw wil zien, gaat naar een overdekte skibaan.

Reageer