NOS

Jaap van Dissel: domme mensen zijn sneller gekwetst

Veel verpleegkundigen voelen zich gekwetst na Jaap van Dissels opmerking dat hun opleidingsniveau een van de oorzaken is van het hoge dodental in verpleeghuizen. Van Dissel kan dit wel verklaren: “Domme mensen zijn sneller gekwetst.”

“We zien vaak dat mensen met een lager opleidingsniveau, sneller gekwetst zijn”, laat Van Dissel weten in een reactie. “Of dat ook nu weer het geval is, weet ik niet volledig zeker. Maar het heeft er toch wel alle schijn van. Anders waren hartchirurgen ook wel gekwetst, maar die hoor je niet.”

Van Dissel betreurt verder het misverstand. “Al is misverstand misschien een iets te moeilijk woord voor deze mensen. Hoe zal ik het zeggen: ik, sorry, jullie, niet begrijpen, mijn woorden. Vrede?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Verwaande kwast…….doe je werk en houdt je commentaar voor je. Narcist van Dissel. Als jou iets overkomt zal je het wel moeten hebben van deze “domme” mensen. Hoop dat ze je dan op gepaste wijze herinneren aan je uitspraak.

Reageer
gravatar

Dat domme mensen sneller gekwetst zijn is waar. Kijk maar eens naar deze comment site. Wanneer ik in mijn comment een Engels woord gebruik krijg ik gelijk een reactie van domme mensen dat ze het niet begrijpen.

Dat je het woord kunt Googelen wanneer je het niet begrijpt komt niet bij ze op. 🤪🤪

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

DLDT zit er helemaal naast. Nederlanders met een chronische hekel aan beschaafd Nederlands, zoals Corrie, zouden “juggelen” schrijven voor “goochelen”.
Een “goochelaar” wordt door hen een “magician” genoemd. “Magiër” in het Nederlands, maar wij gebruiken meestal het woord “tovenaar”. Toveraar heet in het Engels echter “wizard”.

gravatar

Hoogmoed waanzin / zit hem in de weg
Evenzo inlevingvermogen
Gebruik v dure of andere ingewikkelde woorden
Geeft aan het gemis v realiteit zin