Youtube / Op1

Youtube / Op1

Maatschappij vreest voor tweedeling in het OMT

Moeten er aparte maatregelen komen voor ongevaccineerden of juist niet? Zorgt dit niet juist voor polarisatie? Verschillende leden van het OMT kunnen het er niet over eens worden. Donderdag brengen ze een advies uit. De maatschappij vreest voor een tweedeling.

OMT-lid Diederik Gommers vindt het logisch dat er meningsverschillen zijn: “Je kunt wel tegen ieder OMT-lid zeggen dat ze hetzelfde moeten vinden, maar dat gaat gewoon heel erg tegen individuele vrijheden in.” Hoogleraar Andreas Voss is ook stellig: “Ik vind niet dat het OMT zich moet laten gijzelen door een minderheid, maar ik ben ook tegen discriminatie. We kunnen moeilijk Marion Koopmans isoleren van de rest van het OMT.”

OMT-voorzitter Jaap van Dissel laat weten zich geen zorgen te maken over een mogelijke tweedeling: “Natuurlijk zijn er wel eens conflicten en kunnen de gemoederen hoog oplopen, maar laten we één ding niet vergeten: diep van binnen zijn we allemaal OMT-lid.”

Vanavond bij Jinek zit hoogleraar medische microbiologie Jan Kluytmans tegenover hoofd Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding Aura Timen. Het belooft een verhit debat te worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het interesseert me niet dat mensen worden besmet en de zorg overlast wordt. Zolang ik het zelf maar niet ben.

Totdat ikzelf het ziekenhuis in moet. (En snel wat!)
En mee moet betalen aan de zorg. (Huh?)
En last heb van de maatregelen die ikzelf veroorzaak. (Nasis!)