Shutterstock: Olena Tselykh

Racistische oom en woke nichtje spreken buiten af nu ze niet met elkaar aan kerstdiner mogen zitten

Nu het kabinet heeft besloten dat kerstvieringen met grote groepen niet mogelijk zijn, komen veel confrontaties in het geding. Om die toch door te laten gaan, hebben de racistische oom Henk van Casteren en zijn woke nichtje Fleur op 26 december afgesproken in een weiland bij Beverwijk. 

“We moesten inventief zijn”, legt Henk uit. “Er waren gewoonweg geen samenstellingen mogelijk waarin we samen aan tafel zouden zitten. Jammer, vooral voor de toeschouwers. Dit zijn confrontaties waar je voor naar het kerstdiner komt.”

Ook zijn nichtje Fleur is blij dat ze een oplossing hebben gevonden. “Je wilt toch dat zoiets doorgaat. En nu mijn oom niet door z’n zoon Michael wordt opgejut, denk ik dat ik ook nog een goede kans maak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het moet toch ook voor een moederstaalspreker duidelijk zijn wat een racistische oom en woke nichtje doorgaans in een weiland bij Beverwijk doen. Vanwege het natte en kille weer hoop ik dat ze een zeil en een warme daken hebben meegenomen.

gravatar

Een tent is beter om toeschouwers te weren. Koeien zien immers graag een mensenkalfje en een ouwe mensenstier in hun wei met elkaar doen, wat hen wordt onthouden.

gravatar

Wikipedia:
“Woke is a political term of African American origin that refers to a perceived awareness of issues concerning social justice and racial justice. It is derived from the African American Vernacular English expression “stay woke”, whose grammatical aspect refers to a continuing awareness of these issues.”

Waarschijnlijk wordt met “woke” simpelweg “wakker” in de betekenis van “waakzaam” bedoeld.
Waarom dan niet gewoon “wakker” gebruiken?
Aanstellerij. denken wij of een gebrekkige kennis van het Nederlands.

gravatar

Tante Corrie,
Als u iets beweert moet u het ook verklaren. Leg eens uit wat u verstaat onder woke en viruswappies, dan wordt uw bewering misschien iets duidelijker.
U kennende denk ik, dat u dat niet wilt of zelfs dat niet kunt uitleggen.
Neef Jan