Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Mark Rutte voegt zich bij groeiende schare critici overheid

Het gerommel met vaccins van Hugo de Jonge en het gedoe bij de door Sjaak de Gouw geleidde GGD waren voor premier Rutte de druppel: hij is inmiddels ‘behoorlijk klaar met de overheid’. “Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig?”, vraagt hij zich nu openlijk af.  Een flinke omslag voor deze publieke figuur, die hij ook graag toelicht.

“Het besluit mij nu juist publiek uit te spreken wordt niet alleen ingegeven door misnoegen over de overheid, maar ook doordat je de sfeer in de samenleving ziet omslaan. Je ziet en voelt dat iedereen ook chagrijnig wordt en naar elkaar begint te wijzen. Soms is dat terecht, maar veel vaker moeten wij eens leren omhoog te wijzen, naar de mensen die toch onze gekozen leiders zijn. En ja, dan kom je onherroepelijk uit bij, ik noem een, Hugo de Jonge, een Grapperhaus, een Asscher, en laat ik ook niet te flauw zijn, een Halbe Zijlstra, een Klaas Dijkhoff. Het is hard, maar ik móet mij uitspreken.”

Hoewel de kritiek van Rutte voor sommigen als een verrassing komt is het voor Rutte zelf een ‘logische evolutie’: “Bij mij persoonlijk borrelde het al langer hoor, dus dit komt niet uit het niets. Al sinds dat gedoe met die toeslagenaffaire denk ik, grutjes, wat een rommel. Zo’n Lodewijk Asscher die dat dossier dan onder zich heeft, waar is zo’n man mee bezig? Of Eric Wiebes dan, nog zo eentje. Ik begin dan echt te geloven dat dit land betere leiding verdient. Kunnen die mensen niet eens een keer goed hun verantwoordelijkheid pakken? En hier, nu weer gedonder met Schiphol. Jongens, waar gaat dit mis? Daarom zwijg ik niet langer. En daarom eis ik ook antwoorden, te beginnen met Hugo de Jonge, die eens moet gaan toelichten wat er mis gaat binnen de regering.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp niet waarom ik zo onheus ben bejegend door de Nederlandse belastingdienst. Ik heb geen kinderen en evenmin kinderen op de opvang. Waarom moet ik dan als AOWer ontvangen WAO terugbetalen?

Reageer
gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven volledig ten goede is veranderd! Bekijk wat ik doe

Reageer
gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 24600 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21542 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven v0lledig ten g0ede is veranderd! Bekijk wat ik doe

Reageer