Shutterstock: Monkey Business Images

Merijn liet zich voor kerst opnemen in ziekenhuis want daar is het restaurant wél open

'Heerlijke uiensoep en een sucadelapje'

De 48-jarige Merijn Peeters is sinds vandaag opgenomen op de Covid-afdeling van het Tergooiziekenhuis. Nu zelfs hotels geen eten meer mogen serveren zag de Bussumer geen andere opties meer om toch uit eten te kunnen.

‘Voor mij is restaurantbezoek gewoon essentieel,’ verklaart Peeters zijn keuze. Hij is blij een maas in de wet te hebben gevonden. ‘Je moet er een beetje covid voor oplopen, maar je krijgt er een hoop service voor terug.’ 

‘Momenteel heeft Peeters alleen lichte klachten en kan hij zelf met een beetje zuurstof en een infuuspaal naar het ziekenhuisrestaurant, maar ook als hij straks ernstiger klachten krijgt zit hij gebakken. ‘Ze leggen je dan aan de monitor en geven je plate service op bed. En wie geïntubeerd wordt krijgt zijn kaassoufflé gewoon via de maagsonde.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ik niet begrijp is, waarom zieken-, verpleeg- en bejaardenhuizen niet code ROOD krijgen. Daar liggen of zitten namelijk vreselijk veel corona-patiënten. Bij zo’n maatregel moet iedereen eerst tien dagen in quarantaine voor hij of zij het zieken-, verpleeg- of bejaardenhuis in of uit mag.

Dat wel zo veilig voor mij.

Reageer