shutterstock.com/Fizkes

Myrthe zet willekeurig Indiase woorden voor yoga en is nu ‘curry madras-yogadocent’

Myrthe van der Tak is sinds kort curry madras-yogadocent. De 34-jarige vrouw volgde al verschillende vormen van yoga waaronder Kundalini yoga, Yin yoga, Vinyasa yoga, Yang yoga, Hatha yoga en Ashtanga yoga, maar ‘miste een yogavorm waardoor ik me gevoelsmatig helemaal over kan geven’. Na een half jaar worstelen werd ze op een dag wakker met een idee. ”Ik dacht, ik kan net als al die andere vormen iets heel subtiels veranderen in de yogahoudingen, op die enorm kleine details patent aanvragen en vervolgens daar heel veel geld mee verdienen, dat voelt intuïtief voor mij veel beter.’’

Met dat idee ging ze langs bij restaurant Taj Indian, bij haar om de hoek. ”Ik heb vervolgens een mooi Indiaas woord uitgezocht dat ik wel bij een nieuwe vorm van yoga vind passen. Het voelde zo magisch toen ik ‘curry madras’ zag staan, alsof dit me van bovenaf werd ingegeven, ik werd helemaal warm vanbinnen, heet zelfs. Een paar dagen later snapte ik pas waarom, toen ik nog meer informatie van het universum doorkreeg. De woorden ‘curry madras’ zijn essentieel in de yoga-practise, ze zijn een soort mantra.’’

Want wat is het verschil met de andere yogavormen? ”Elke keer dat je in de houding zit, moet je 5 keer ‘curry madras’ in je hoofd zeggen, dit zorgt ervoor dat je warm wordt vanbinnen maar ook dat je focust en je kan onthechten van de gedachten van alledag. We hebben een monkeybrein, dat heb ik gelezen in een boek over yoga dat zegt te citeren uit wetenschappelijk onderzoek. Ons brein schiet alle kanten op, maar als je focust op één woord, kom je in een diepere staat van zijn. Je onthecht van de wereld, je onthecht van het materialisme. De woorden ‘curry madras’ zijn zo belangrijk in deze yogavorm dat ik het daarom ook op mijn nieuwe yogakledinglijn heb gezet die voor 99,95 per stuk te koop is.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn laatste salaris was $ 3200 voor 18 uur per week online werken. De vriend van mijn zus is nu al maanden gemiddeld 11k en ze werkt ongeveer 26 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal had uitgeprobeerd. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik doe..

http://www.maxjob3.com

Reageer