Shutterstock

Evi durft niet meer naar yoga uit angst extreemrechts te worden

Nu de yogascholen weer open zijn, popelt yoga-lover Evi (33) om de mat op te gaan. Toch heeft ze haar bedenkingen. “Ik heb me altijd thuis gevoeld tussen de yogi’s. Maar sinds de verkiezingen vertrouw ik de mainstream yoga niet meer helemaal. Ik vermoed toch dat ze een agenda hebben om spirituele verdeeldheid te zaaien.”

Voor de zekerheid legt ze haar yogamat alleen nog aan de linkerkant van de zaal. “Ja, want als je extreemrechts gedachtegoed uitstraalt, krijg je dat ook terug. Zo werkt het nu eenmaal. Ik moet er niet aan denken dat ik starder naar buiten kom, in plaats van flexibeler."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Extreemrechts is ook erg flexibel. De ene keer deugt de klimaatwetenschap niet, dan is het weer wat urgenter om tegen de Joden te zijn, daarna de asielzoekers. Vervolgens mainstream media, linkse politici en virologen. En ben je daarop uitgekeken dan volgt er wel weer iets nieuws in het nieuws.

Reageer
gravatar

Nee, gewoon “yoga-lover”, een bladerdak waaronder yoga-oefeningen worden uitgevoerd.

Yoga is een belangrijke filosofische stroming in het boeddhisme, die in het westen vrijwel alleen bekend is als ontspanningsoefeningen d.m.v. diverse lichaamshoudingen. In de zomer worden die oefeningen bij voorkeur uitgevoerd onder een geschikt bladerdak (lover).