Romaine / Wikimedia Commons / CC0 1.0

Taaitaai krijgt extra ‘taai’ in naam om taaiheid te benadrukken

‘Taaitaaitaai’ moet mensen ontmoedigen

Taaitaai krijgt een extra ‘taai’ in de naam, om de taaiheid van de taaitaai te benadrukken. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bepaald. “We willen mensen ontmoedigen ‘taaitaaitaai’ te consumeren.”

Volgens de NVWA werd taaitaai nog altijd gezien als een smakelijke lekkernij.  “Dat zorgt ieder jaar met Sinterklaas voor veel teleurstelling en boosheid. Hopelijk zien we over twee jaar geen taaitaaitaai meer tussen het Nederlandse strooigoed.”

De naamswijziging naar taaitaaitaai is deel van een groter beleid, dat in de hele Europese Unie zal worden doorgevoerd. Vanaf 2022 zullen de speculaas-anijspoppetjes taaitaaitaaitaai gaan heten. Uiteindelijk zal dit in 2024 veranderen in taaitaaitaaitaaitaaitaaitaai.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Taaitaai is een lekkernij meestal in de vorm van Sinterklaas en van Zwarte Piet. Opmerkelijk is dat tegen taaitaai in de vorm van Zwarte Piet in de afgelopen jaren flinke weerstand is gekomen, zelfs vanuit de VN.

Reageer
gravatar

Ook tegen donkere chocolade met de vorm van Zwarte Piet is tegenwoordig sterk weerstand. In witte chocolade mag nog wel, maar daar schijnen hier en daar ook al bezwaren te komen.

gravatar

Lieve Loes, dat laatste is niet zo gek, want witte chocola doet herinneren aan blanke slavendrijvers.

Vooral Sinterklaas in witte chocola is fout, want dat doet denken aan blanke missionarissen, die ondeugende dingen deden met Afrikaanse kindjes.

gravatar

Eurgh!! Plakkerige zooi!
Eén keer eten, en een week ‘nagenieten’.

Het allerergste zijn dan nog ‘pepernoten’.
Die lijken wel een industrieel afvalprodukt.

Overigens zitten er in ‘kruidnoten’ geen kruiden, maar specerijen.

Reageer