NOS / Youtube.com

OMT-leden: ‘Bewust gekozen voor dit levensgevaarlijke vak’

Leden van het Outbreak Management Team die doodsbedreigingen hebben ontvangen, zijn daar niet van onder de indruk. Volgens de virologen en epidemiologen hebben zij bewust gekozen voor hun levensgevaarlijke vak.

“Wie besluit om expert te worden, kent de risico’s”, zegt Marion Koopmans laconiek. “Als je daar niet tegen kunt, dan moet je maar militair of advocaat van een kroongetuige worden. Virologie is niet voor bange mensen en waar gehakt wordt, vallen spaanders.”

Andreas Voss sluit zich bij haar aan: “Je weet dat duistere elementen uit de samenleving zich tegen hoogleraren Infectiepreventie kunnen keren als zij zich buigen over een succesvolle aanpak van een pandemie. Je doet het omdat je gelooft in het grotere belang. Dan moet je niet piepen als het een beetje link wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij zijn ook mordicus tegen het onnodige gebruik van Engelse woorden, vooral in de politiek, want politici moet het goede voorbeeld geven.

Maar de vele doodsbedreigingen vanwege de naam “Outbreak Management Team” vinden wij toch te ver gaan.